10 marts 2009

CEBIT viste nye bogscannere


Som altid var der hektisk på CEBIT i Hannover. Jeg fandt dog ud af at parkere tæt ved indgangen i den ende, hvor jeg havde min største interesse, så jeg undgik at skulle igennem hele udstillingsområdet (som sidste år).

DocTech's leverandør af manuelle bogscannere, SMA, havde valgt at introducere hele 4 nye modeller på CEBIT, så det var lidt overvældende og meget interessant. Jeg har desværre kun tid til at omtale den ene nu, men præsentation af de andre følger efterhånden som jeg får mere teknisk information fra SMA.

SMA 39 bogscanneren er meget interessant, da den rammer et marked, som ikke har behov for den allerhøjeste opløsning og hastighed. Der er tale om en meget kompakt A3 bogscanner, som med en speciel bogvugge (book cradle) er i stand til at digitalisere skrøbelige bøger, som ikke kan åbnes mere end 100 grader. Samtidig er den meget nemt at omstille, da den kan leveres med 2 forskellige bogvugger, den omtalte til skrøbelige bøger, samt en "normal" hvor bogen ligger fladt. Herudover kan man selvfølgelig anvende den til digitalisering af kunsttryk og andet som ligger helt fladt.
Da den samtidig er udstyret med helt standard interface (USB) og TWAIN driver, vil den nemt kunne benyttes til både professionelle og semiprofessionelle opgaver. OG ikke mindst kun koster ca. det halve af SMA 32'eren. Priser oplyses desværre ikke af hensyn til konkurrencen på markedet. Men ring 7022 0172 og spørg efter Preben Madsen, så skal du få prisen.


Den automatiske bogscanner fra SCANROBOT fra det østrigske firma Treventus er blevet opgraderet og hedder nu SR301. Den har fået en bedre bogvugge, som er nemmere at indstille, den er blevet hurtigere og softwaren er blevet endnu bedre.
Siden sidste år har de installeret en hel del scannere og referencekunderne omfatter nu bl.a. Universitetsbibliotekerne i Innsbruck, Graz, Basel, Jena, München og Regensburg; Det Bayeriske Statsbibliotek (3 stk), Berlins Statsbibliotek (2 stk), Den rumænske regering og ELAR Corp. i Moskva.

Der findes pudsigt nok en anden automatisk bogscanner udviklet i Østrig. Jeg skal lade være med at nævne deres navn, men selv om den er blevet mere produktionsmoden, så ligner den stadig noget, som Storm P. kunne have fundet på. Sidste år rev den en bog istykker under en demonstration, og den ligner stadig én som kan finde på det.

Jeg vender frygtelig tilbage med mere information, så snart jeg får tygget mig igennem materialet.

Ingen kommentarer: