30 marts 2008

Google støtter Earth Hour


29. marts kl. 20-21 (lokal tidszone) blev lyset slukket verden over for at gøre os alle opmærksom på klimaproblematikken. Google udtrykte støtte via den symbolske handling at gå i sort i tidsrummet. Du kan læse mere om Google's støtte til Earth Hour her.

IT, og specielt de evigt kørende servere, er nogle af verdens største forbrugere af strøm og dermed CO2. Jeg har tidligere, på denne blog, opfordret til at udnytte VMWare software til at skrue ned for strømforbruget. Og lad mig da bruge Earth Hour til at gentage denne opfordring.

26 marts 2008

Google Adwords Kursus

SEOTech tilbyder nu et nyt kursus i Google Adwords. Stuart Bishop er certificeret Google Advertising Professional (som det hed i gamle dage) - nu hedder det Google Adwords Qualified Individual og lægger stemme til heldagskurset.

Kurset afholdes på engelsk, men da Stuart efterhånden er ganske velbevandret i det danske, forstår han udemærket dansk.

Google siger godt nok at det kun tager 5 minutter at starte en Google Adwords kampagne, men det kræver altså lidt mere at udnytte mulighederne optimalt, hvilket kurset vil give dig mulighed for.

Kurset afholdes af SEOTech, men da hjemmesiden ikke er helt færdig endnu, kan du indtil videre tilmelde dig via kursustilmelding på DocTech's hjemmeside.

24 marts 2008

Frø af ugræs er føget over hegnet

Nu skal man åbenbart være varsom med, hvad man skriver på sin blog. Men enten har søgemaskinen over alle søgemaskiner problemer med algoritmerne eller også sidder der nogen og er meget selektive med at udvælge hvilke blogposts, som bliver indekseret.

Det er jo pudsigt, at visse blogposts bliver indekseret og ranker højt, mens andre slet ikke bliver indekseret.

Man kunne jo passende henvise til forrige blogpost om Corporate Governance, og spørge om dem som sidder og kigger over skulderen kender noget til begrebet compliance og netop Corporate Governance.

Jeg har selvfølgelig ingen at klage til, og ingen grund til at klage, da søgemaskinerne jo er i deres fulde ret til at håndplukke de blogs og de artikler, som de mener er værdige til optagelse. Men det er da underligt, at visse artikler udelades mens andre indlemmes i varmen ud fra hvad der offentligt udtales som objektive kriterier.

Hvis der var tale om rene privatejede selskaber, ville der selvfølgelig ikke være nogen grund til at bekymre sig om problematikken. Men når der nu er tale om børsnoterede selskaber, er der vel grund til at bekymre sig om den interne compliance i forhold til offentligt præsenterede Corporate Governance proklamationer.

For ikke at træde nogen over tæerne, må man nu ty til de metoder man anvendte under 2. verdenskrig, for at kunne udtrykke kritik af magthaverne. Det er dog tvivlsomt om censorerne kender strofen "frø af ugræs er føget over hegnet", hvor man netop måtte ty til metaforer, for ustraffet at kunne kritisere dem der sidder på magten og informationen.

20 marts 2008

Compliance og EuroSOX

I min sidste blogpost fortalte jeg, at jeg havde møder på begge sider af turen til CeBIT. I begge tilfælde var der tale om indlæg på seminarer om compliance med hovedfokus på EuroSOX.

EuroSOX er et stort emne, da det ikke længere blot drejer sig om EU’s 8. direktiv. Næh, nu har de slået The European Unions Financial Services Action Plan sammen med 4., 7. og 8. direktiverne til hvad der i folkemunde er blevet til EuroSOX.

Det er blevet så omfattende, at det kun er de største revisionsfirmaer, som har overblik over konsekvenserne. De fleste virksomheder’s repræsentanter, som jeg møder på seminarerne har ikke det fulde overblik, men de sidder jo heller ikke altid i ledelserne.

Hov, her var en ledetråd. De sidder ikke i ledelserne, dem som skal sikre compliance. Det er nemlig ofte sådan, at når jeg eller kollegaer kontakter virksomheders øverste ledelse, for at få en dialog om compliance af hensyn til f.eks. elektroniske dokumenter og dokumentation, ja så bliver man såmænd henvist til den IT-ansvarlige – IT-direktøren, IT-chefen eller IT-sikkerhedschefen. Meldingen er ofte at ’vi har styr på compliance – det har IT-afdelingen ansvaret for’.

Nu har vi jo så blot det problem, at de IT- eller ITS-ansvarlige (ITS=IT Sikkerhed) for det første ikke altid har fået bevilget ekstra penge til sikring af de nye EU-regulativer (eller andre regulativer for den sags skyld). For det andet er det ikke altid et spørgsmål om penge eller afdeling – det handler lige så meget om politik – eller det vi med et fint ord kalder Corporate Governance.

Det er jo faktisk sådan, at HVIS der går noget galt – rent compliance mæssigt – ja så er det jo IKKE IT-chefen, som få ørene i maskine og bliver udstillet på forsiden af Børsen. Hvis du er den administrerende direktør har du størst risiko for at blive udstillet, hvis du er formand for bestyrelsen næststørst risiko. Den administrerende direktør er den første som ryger i svinget, hvis det går rigtigt galt. I henhold til SOX risikerer han (ligesom formanden) 25 års fængsel. Der når vi vel næppe op under EuroSOX.

Men uanset om man er administrerende direktør, formand for bestyrelsen eller har andre underordnede direktør- eller chef-titler, vil der under alle omstændigheder ske ubodelig skade på virksomhedens ry og rygte, hvis man hænges ud på forsiden af Børsen eller en anden seriøs avis. Det er ikke IT-chefens navn, der udstilles på de forreste sider.

Hvis du interesserer dig for Corporate Governance eller God Selskabsledelse, har du forhåbentligt læst Nørby-udvalgets rappport, hvilket man som praktiker (som jeg) jo ikke får meget ud af.

I den lille andedam bliver jeg ofte konfronteret med problemstillingen – ’hvorfor investere en masse penge i compliance problematikker, som ikke har reel betydning i lille Danmark. Vi ser jo ikke de skandalesager, som sker i udlandet’.

Vi vil med andre ord have lig på bordet, før vi kan få ledelserne til at investere i disse ting.

Tilbage til EuroSOX – er DU klar over, at denne eller måske mere korrekt, disse direktiver blev vedtaget i april 2006.

OG at EuroSOX træder i kraft 1. juni 2008.

Hvis du vil vide mere, så ring 7022 0172 og spørg efter Preben Madsen.
Eller læs mere om compliance her.

09 marts 2008

Bogscannere på CeBIT - rapport fra DocTech

ScanRobot_fra_DocTech
Det kan stadig lade sig gøre at klare CeBIT på mindre end 24 timer. Men kun hvis man har klare aftaler i forvejen. Op kl. 02:45 og 483 km den ene vej og lige så langt den anden vej og hjemme igen kl. 01:30. Det bliver man nødt til, hvis man har aftaler på datoer både før og efter. Aftaler skal holdes, selv om jeg er ved at blive for gammel til disse i-sidste-øjebliks-ture. Nu har jeg bestemt mig for, at bestille hotel i god tid til næste år, så jeg har 2 dage dernede.

CeBIT er stort hvis man kommer ind fra den forkerte side, så man skal enten være i god tid, kende shuttlebussernes ruter eller forberede sig bedre end jeg gjorde i år. Sidste år var jeg så heldig at komme ind fra den rigtige side og kunne gå direkte ind i den hal, som handlede om det, som jeg var interesseret i: Scannere.

Udviklingen går rasende hurtigt. Alle scannerproducenter havde nye modeller på standen, så der var masser at kigge på. Sidste år missede jeg desværre uddelingen af EU’s store ICT-pris, som gik til en østrigsk producent af en fuldautomatisk bogscanner. Treventus, som er et spin-off fra universitetet i Wien, havde fået prisen for en automatisk bogscanner kaldet ScanRobot SR300.

Treventus har siden fået sat bogscanneren i produktion, og har den nu installeret i 6 eksemplarer, hvoraf de 3 står på München’s Digitaliserings Center, som er en del af det Bayeriske Statsbibliotek.

Her er de ganske kritiske med kvaliteten, så der er virkeligt tale om en referencekunde for Treventus, som borger for kvaliteten.

Mit firma, DocTech, introducerer nu denne scanner på det skandinaviske marked, hvor scanning og digitalisering af kulturarv kommer til at tage fart i 2008. Den burde være perfekt til bibliotekers digitaliseringsprojekter. Og hvis biblioteket i München kan anvende den til bøger fra det 16. århundrede, så kan andre vel også overlade de skrøbelige bøger i ScanRobot’s varetægt.

Læs mere om ScanRobot på Doctech’s hjemmeside.

01 marts 2008

DocTech har fået en lillesøster - SEOTech er født

Vi har haft et lidt hektisk døgn. Vi har flyttet hovedkontoret fra Vedbæk til Nærum. Der er faktisk ikke mere end 3,9 km ifølge KRAK, men arbejdet er det samme om man skulle flytte til Nordjylland. Alt skal pakkes ned og pakkes ud og derimellem kommer der nogle flyttemænd. Pausen mellem nedpakning og udpakning varer måske en kasse øl længere, hvis man flytter til Nordjylland.

MEN vi har så samtidigt haft barsel. Vi har fået en lille ny baby. Afdelingen for Søgemaskineoptimering og Søgemaskine Markedsføring har fået sin egen identitet og hedder nu SEOTech. Så vi har også allerede holdt barnedåb.

Det stopper ikke her. SEOTech har også fået sin egen hjemmeside. Så kl. 1:41 i nat (d. 1. marts 2008) blev SEOTech født, døbt og præsenteret for alverden.

Tak til flyttemænd, hjælpere, tilskuere og de dygtige webdesignere. Vi aftalte 1. marts og det blev 1. marts.

At jeg så netop 1. marts 2008 har 30 års jubilæum i IT-branchen, det må vi tage en anden dag. Der er simpelthen ikke tid til at hvile på laurbærene lige nu.

P.S. Det er ikke for sjov at jeg skriver i profilen at jeg er en dinosaur i IT-branchen. Jeg ER sgu en dinosaur.