24 marts 2008

Frø af ugræs er føget over hegnet

Nu skal man åbenbart være varsom med, hvad man skriver på sin blog. Men enten har søgemaskinen over alle søgemaskiner problemer med algoritmerne eller også sidder der nogen og er meget selektive med at udvælge hvilke blogposts, som bliver indekseret.

Det er jo pudsigt, at visse blogposts bliver indekseret og ranker højt, mens andre slet ikke bliver indekseret.

Man kunne jo passende henvise til forrige blogpost om Corporate Governance, og spørge om dem som sidder og kigger over skulderen kender noget til begrebet compliance og netop Corporate Governance.

Jeg har selvfølgelig ingen at klage til, og ingen grund til at klage, da søgemaskinerne jo er i deres fulde ret til at håndplukke de blogs og de artikler, som de mener er værdige til optagelse. Men det er da underligt, at visse artikler udelades mens andre indlemmes i varmen ud fra hvad der offentligt udtales som objektive kriterier.

Hvis der var tale om rene privatejede selskaber, ville der selvfølgelig ikke være nogen grund til at bekymre sig om problematikken. Men når der nu er tale om børsnoterede selskaber, er der vel grund til at bekymre sig om den interne compliance i forhold til offentligt præsenterede Corporate Governance proklamationer.

For ikke at træde nogen over tæerne, må man nu ty til de metoder man anvendte under 2. verdenskrig, for at kunne udtrykke kritik af magthaverne. Det er dog tvivlsomt om censorerne kender strofen "frø af ugræs er føget over hegnet", hvor man netop måtte ty til metaforer, for ustraffet at kunne kritisere dem der sidder på magten og informationen.

Ingen kommentarer: