09 februar 2011

Er Nokia på vej tilbage

Der har været stor usikkerhed omkring Nokias's position på markedet for mobiltelefoner. Ja selv når man blot taler om den gammeldags slags mobiltelefoner.

Nokia er måske stadig rimeligt store, hvad der angår netop den gammeldags mobilmodel. Men det marked skrumper hurtigere end antallet af danske banker.

Problemet er bare, at færre og færre køber en old fashion mobile phone. Alle (næsten) køber smartphones fra Apple eller fra en producent, som anvender Android styresystemet - og her står HTC i øjeblikket stærkest. Og der er altså ingen Nokia mobiltelefoner med Android på markedet - eller bare på vej....

Nu har Nokia skiftet direktør, og så må vi se, om han kan vende supertankeren og få Nokia tilbage på sporet. Personligt håber jeg at han kan indse, at det er en dødfødt ide, at fastholde et eget styresystem, når det er Android folk vil have. Mit råd til Stephen Elop er at fokusere på udvikling af teknisk smarte mobiler og så bygge nogle smart funktioner med Android. Desværre kommer Stephen Elop fra Microsoft, så det gider han nok ikke lytte til. Microsoft er jo vant til at tænke proprietært software.

Ingen kommentarer: