15 februar 2011

Ny Nexus fra Google

Google fik ikke den store succes med at sælge og markedsføre deres egen smartphone, Nexus One. Det har fået dem til at tage skridtet til et nært samarbejde med Samsung, som både står for produktion og salg af Nexus S, som kommer på lager hos de danske forhandlere i begyndelsen af marts.

Google har selvfølgelig reserveret lanceringen af den nye version af Android 2.3 til netop denne mobil, så alle andre må vente en stund. Samsung Nexus S skal nok blive en succes, det kan Google jo gøre meget ved selv, ved at støtte markedsføringen på nettet.

I det hele taget er mange nye smartphone modeller på vej. Dog ikke fra Nokia, som er vendt helt rundt på en tallerken nu. Jeg har jo fornyligt blogget om netop Nokia's problemer, som måsken nu er blevet endnu større. Nokia's topchef Stephen Elop har åbenbart fået overtalt bestyrelsen til at indgå et nært samarbejde med hans gamle arbejdsplads, Microsoft. Så nu ser det ud til, at deres eget Symbian styresystem helt bliver skrottet til fordel for Microsofts Phone 7. Jeg anbefalede jo ellers at gå over til Android, men som jeg også skrev, så gad han sikkert ikke lytte.

Men meningerne er delte - nogle er for, andre imod samarbejdet med Microsoft. I Finland er der nok ikke den store begejstring. Hvis Symbian bliver helt skrottet, koster det 1000vis af arbejdspladser.

Ingen kommentarer: