28 september 2011

Hvor er Nokia

Microsoft har lanceret deres nye version af Windows Phone 7 - nemlig version 7.5 Mango.

HTC er allerede klar med nye smartphones med Microsofts styresystem, men hvor er Nokia? HTC baserer først og fremmest deres smartphones på Android styresystemet, og har sandsynligvis kun Windows baserede ditto på programmet, fordi de får massiv støtte fra Microsoft.

Salgstallene for Windows Phone 7 baserede smartphones er så dårlige, at selv Microsoft excecutives indrømmer at de er skuffede. Så hvorfor skulle HTC risikere penge på at lancere nye mobiler på den platform? Med mindre de får ulandsbistand fra Microsoft, ville det jo nærmest være fyringsgrundlag, at misbruge aktionærernes penge på så vilde projekter.

Men hvis Microsoft bruger mange penge på, at få HTC til at sende smartphones på markedet med Phone 7, hvorfor kommer Nokia så ikke på banen?

Der kan være flere scenarier:
1) Nokia har ikke teknologien = en fysisk enhed, som passer til styresystemet.
2) Nokia har noget i ærmet, som skal overraske hele markedet til julehandlen.
3) Nokia har fyret så mange udviklere, at de ikke kan kapere opgaven.
4) Nokia har rigeligt at gøre med at lancere nye smartphones på nye platforme, som f.eks. MeeGo.
5) Koreaner og HTC er bare hurtigere og klogere end finner og Nokia.

Så vidt jeg kan se, så rammer Nokia N9 det europæiske marked, at modellen forsøges at få indflydelse på julehandlen i Europa. Det ville da være for langt ude, hvis Nokia sender den på markedet og tror at den er "solgt ud" inden jul og kan give plads for nye mobiler på en helt ny platform.

Uanset hvad er jeg glad for at jeg ikke p.t. ejer Nokia aktier.

Ingen kommentarer: