29 september 2008

Well Done IT Factory

Computerworld har netop udnævnt IT-Factory til Danmarks bedste it-virksomhed 2008.

Det må man sige er godt gået. For nogle år siden var jeg salgschef hos en IBM-partner, som var forhandler af IT-Factory's daværende Lotus Domino applikationer. I den korte tid jeg var der gik de vel konkurs 2 gange og blev rekonstrueret. Jeg husker at vi som forhandler af deres systemer var meget bekymrede for de kunder, som vi har leveret deres løsninger til. Bl.a. hvordan vi sikrede deres fremtid med opdateringer og vedligeholdelse m.v.

I IT-Factory's unge år kørte de den (karl)smarte markedsføring med sorte jakkesæt og solbriller (det er stadig de bedste solbriller jeg nogensinde har haft - uundværlige i bilen med solen lige på).

Stein Bagger blev hentet ind. Den benhårde leder, som mange anså for at være mere arrogant og Karl Smart end Karl for at redde selskabet. Men hr. Bagger formåede at fremtrylle de penge der skulle til for at redde stumperne og bygge videre. Endnu en konkurs senere og en redning med Asger Jensby i spidsen, valgte hr. Bagger at satse på IBM's WebSphere platform. En platform som jeg i øvrigt selv var stor fan af og arbejdede en del med i flere år.

Jeg skulle måske være blevet i WebSphere verdenen. For se nu nogle få år senere, så er IT Factory verdens største leverandør af grundplatformen til 1000vis af WebSphere løsninger. Ifølge Berlingske Tidende vurderet til omkring et par milliarder (kroner) ved eventuelt salg. Og netop udnævnt til Danmarks bedste IT leverandør. Well done IT Factory og Stein Bagger.

P.S. Vi kunne godt bruge et par stykker mere af samme slags succeshistorier i den danske IT-verden.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Wow - en gang Karl smart...

Preben Madsen sagde ...

Tjah, måske lige (u)lovlig smart.

Der er vel kun freelance journalisten Dorte Toft, som havde mistanke om, at der var noget ravruskende galt. Og hun blev endda truet af Stein Bagger og advokater for det hun skrev på sin blog: http://bizzen.blogs.business.dk/category/it-factory/
Hun kan vel betegnes som én af hverdagens helte idag.