Så kommer den endeligt...Apple's iPhone i ægte 3G udgave, så vi kan få fuld speed på download og streaming video, og hvad man ellers kan finde på at bruge denne multi-gadget til.
Apple ser ud til at have sat sig på alt hvad der hedder innovation indenfor elektronik disse dage. Alle andre halter håbløst bagefter og gør i bedste fald, hvad de kan for at kopiere koncepterne.
Nu kommer så deres håndholdte super-multimedie-computer forklædt som en mobiltelefon med fuld speed på internettet. Heldigvis har 3 fået fravristet Telia monopolet på at sælge den, så nu kan vi få fuld glæde af 3's hastighed på Turbo 3G netværket og deres dækning af Danmark med 7,2 Mbit...som snart bliver til 21 Mbit.
Og så er 3 endda billigst med den. Hos 3 koster en iPhone kun 1 krone + abonnement på 599 pr. md. Abonnementsprisen er den samme som Telias, men du skal betale 1098 kroner mere for telefonen.
Nu kan man så bruge resten af sin sommerferie med at finde ud af at begrænse sit tidstab på arbejdet, ved at lære iPhone computerens mange finurligheder INDEN man starter på arbejde igen. Ellers vil den jo være en tidsrøver og ikke en gevinst.
Desværre er der så mange muligheder med den lille dims, så jeg personligt tror, at den længe kommer til at koste tid, end at spare tid. Anyway. Hvem kan undvære den mest innovative telefon på markedet....eller PC på markedet...eller ?? what ever you will call it.
29 juli 2009
iPhone 3G
07 juli 2009
Mobiltelefonmarkedet er en jungle
Jeg har på fornemmelsen, at mobilselskaberne med vilje udvikler abonnementsformer som er uigennemskuelige. Abonnementsbetingelserne er selvfølgelig trykt på papir, så man kan læse dem. MEN at hitte ud afhvilken abonnementsform, der passer bedst til firmaets eller ens private behov, det kræver ikke blot computerkraft. Det kræver mere tid end man kan spare på forskellen mellem den dyreste og den billigste udbyder af mobil telefoni.
Jeg har personligt opgivet at finde ud af det. Jeg skifter typisk mobiltelefon hvert halve år, for at sikre mig at have en konstant virkende telefon (og så kan den jo gå i arv til en af ungerne hele tiden). Men hver gang jeg skifter telefon, så er abonnementet også skiftet ud med et nyt, som har anderledes betingelser end det tidligere.
De sidste par gange jeg har skiftet mobil, har jeg resigneret og bare skrevet under. Jeg sætter min lid til, at konkurrencen trods alt er så hård i det marked, at de ikke kan tage for hårdt fat. Og min timeløn til beregningerne af om det kan betale sig eller ej, overstiger helt sikkert forskellen.
Nu har jeg til gengæld besluttet mig for, at fravælge mobilselskab hvert halve år, så jeg vil forsøge at finde et med god service. Det ser til gengæld ud til at være et større problem, end at vælge abonnement. Jeg har endnu ikke fundet en person, som er tilfreds med servicen fra det mobilselskab, som vedkommende benytter sig af. Det område er åbenbart ikke en konkurrenceparameter i dagens Danmark.
Jeg burde måske blot vælge at skifte til CBB og købe lidt taletid på tilbud. Så er jeg da fri for at bekymre mig om abonnementsbetingelserne.
05 juli 2009
TDC Bredbånd
TDC er stadig den største leverandør af bredbåndsforbindelser i Danmark, når vi tæller antal abonnenter.
Selv om EL-selskaberne har brugt milliarder på at grave hurtige fibernet kabler ned, så klarer de fleste af os jo med TDC's kobberkabler. Det kan være frivilligt eller ej. Det er jo ikke alle husstande, som har mulighed for at koble sig på fiberkablerne (heller ikke jeg).
Alle udbydere af ADSL Internetforbindelser / bredbåndsforbindelser leverer deres ydelser via TDC's kobberkabler, som de ved lov skal tilbyde andre at benytte. Derved opretholdes et vist konkurrenceniveau i Danmark på området.
Det samme gør sig i og for sig gældende på mobilt bredbånd. Der er kun 3, TDC og Telia, Telenor, som har licens til 3G. Alle andre der tilbyder 3G mobilt bredbånd, leverer ydelserne via disse netværk.
Bredbåndsportalen er en ny portal, som giver dig alle oplysningerne om TDC bredbånd, men også alle de andres tilbud, både på ADSL og mobilt bredbånd.
01 juli 2009
Open Source CMS
Jeg har altid været stor fan af Open Source software og alt andet der er gratis her i verden ;-)
Hvis vi specifikt kigger på Web Content Management Systemer (CMS), så har jeg fundet ud af, at Danmark er oversvømmet med hundredevis (måske de 1000 som jeg plejer at sige) af små Webbureauer med hver deres proprietære CMS, som de hver har 7 kunder på. De 7 kunder skal altså betale for udviklingen af en platform, som i princippet skal kunne det samme som f.eks. osCommerce CMS'et, som er Open Source, og hvor der i dag er over 14.000 Webshops og e-handelsløsninger på. OG hvor der findes over 5.500 moduler og add-ons, som også er gratis.
Jeg undrer mig over, hvorfor de 1000 små webbureauer ikke tilbyder deres kunder en gratis platform, og i stedet lever af at sætte gode løsninger sammen til kunderne. Og ikke misbruger deres tid på at opfinde den dybe tallerken igen. Hvis det er fordi de mener at Open Source systemerne mangler noget, kan de jo bare udvikle et nyt modul, i stedet for at starte med at udvikle en ny kerne.
Hvis nu det lille webbureau går konkurs, har kunden ingen jordisk chance for at få løsningen vedligeholdt længere. Hvis kunden skulle blive utilfreds med webbureauet, kan han ikke gå et andet sted hen og få hjælp.
Hvis kunden i stedet vælger et Open Source CMS, findes der 100vis og ofte endog 1000vis af konsulenter og webbureauer at flytte til, hvis han er utilfreds eller hvis leverandøren går konkurs.
Af de mest kendte Open Source CMS'er kan jeg nævne: osCommerce, Joomla, TYPO3, Drupal, Zen-Cart og Open Cart.