09 november 2007

Hvorfor skal vi drukne i CMS systemer ?

Der går ikke et kursus hvor jeg ikke bliver præsenteret for et nyt CMS-system, som et lille ukendt softwarehus eller webdesigner har udviklet og som selvfølgelig er verdens 7. vidunder, da det lige netop er smart til at gøre noget som naboens fætters CMS ikke kan.

Danmark er simpelthen befolket af enmandshære af webdesignere, som absolut også skal udvikle deres eget CMS system. Og de er billige både at købe og at drifte. For webdesigneren har også lige en server stående ude i kosteskabet, som ikke er fyldt op endnu. Og der er 24x7 overvågning, da han jo sover lige ved siden af den.

Nå spøg til side og alvor på bordet.

Hvis al den tid med udvikling af eget CMS system blev anvendt til at bygge gode, solide og gennemskuelige løsninger på et af de velkendte Open Source platforme, ville de gøre deres kunder en stor tjeneste. Hvorfor dog udvikle den dybe tallerken fra bunden hver gang?

Brug dog f.eks. TYPO 3 eller Joomla eller et tredje Open Source CMS og brug tiden på at lave gode løsninger i stedet. Kunderne vil blive meget glade. Specielt når de når så langt, at de opdager at der er noget der hedder søgemaskineoptimering. Det er nemlig ufatteligt hvor besværligt det er at rette en hjemmeside til, så den bliver søgemaskinevenlig og synlig på Google, når den underliggende platform er kropumulig at håndtere.

Automatisk og manuel styring af titler, description tags, nøgleord, ankertekster eller URL’er er en by i Kaukasus for mange af disse vidundere, som er solgt i 4,5 eksemplarer.

Det er jo lidt synd for kunderne at vi bliver nødt til at anbefale dem at flytte til en ny platform, og det faktisk er billigere end at reparere på noget, som ikke kan repareres.

Så kære Webdesigner. Gør som en hel del af dine kollegaer – kom på et kursus i søgemaskineoptimering og lær i det mindste hvad et CMS skal kunne håndtere, for at være søgemaskinevenligt og gør det billigere for kunderne at blive fundet på Google. Så kan I måske indse at der allerede er rigeligt med Content Management Systemer på markedet. Brug dem der findes og byg bedre løsninger for jeres kunders og jeres egen bankbogs skyld.

Ingen kommentarer: