18 december 2007

Nu kan du også Google bøger på dansk


Google har i adskillige måneder arbejdet på at indgå aftaler med biblioteker og rettighedshavere verden over, for at kunne tilbyde deres nye tjeneste: Google Book Search.

som nu også er kommet i dansk beta version: Google bogsøgning.

Nu kan du søge efter bøger og i bøger. Ikke blot på titler, forfattere og udgivere. Men også på ord eller tekstuddrag på tværs af alle bøger på Google.

Du kan i nogen tilfælde downloade hele bøger i pdf-format, i andre tilfælde uddrag af bøger. Det afhænger af de rettigheder der er på bogen. Hvis bogen er gammel nok, så rettighedshaverne er bortgåede, kan du måske finde hele bogen og downloade den i sin helhed.

Hvis du søger på ”hc andersen” får du 1740 hits. Hvis du f.eks. klikker på ”Konen med æggene”, finder du ud af, at der er ganske mange facts og optioner. F.eks. får du vist forlag og årstal, ISBN nummeret. Men også en liste over henvisninger fra websider og en liste over andre udgivelser af samme bog/historie.

Det smarte er at du også får et link til et sted hvor du kan købe den – desværre foreløbigt kun på Amazon.com. Endnu smartere: Du får et link til at bestille den til hjemlån.

Man kan sige meget om Google, men de forstår da at servicere deres brugere.

P.S. Jeg håber da på at Google får brug for et par bogscannere til scanning af danske bøger.

Ingen kommentarer: