06 december 2007

Tak, kære Microsoft for lidt konkurrence til Google

Jeg har før bedt til at Microsoft og Yahoo ville oppe sig lidt og give lidt konkurrence til Google. Jeg hader monopoler. Det er altid lidt sjovere når der er konkurrence om pladserne. Til daglig kæmper vi om pladserne på Google, fordi vi ikke anser trafikken fra MSN og Live Search for at være signifikant.

MEN mine damer og herrer. Pludselig dukker Live Search og MSN op i DocTech’s logfiler i højere og højere grad de sidste 3-4 dage. Og pludselig har vi større trafik på hjemmesidens side om Google, under overskriften ”Search Engine Optimization (SEO) er i praksis det samme som Google optimering”, end vi har på homepage eller index siden i dette tilfælde. Det var en overraskelse.

Og gæt hvad søgeordet, der genererer trafikken er. Det er såmænd ordet ”Google”. Og det hele sker såmænd bare fordi vi ligger på en 8. plads på Live Search og MSN ved søgning på ordet ”Google” og ”www.google”.

Bemærk i øvrigt at den eneste der ellers findes på side 1, er Google selv. Ingen konkurrence du. Top notch. Nick. Nick.

Her har vi altså et eksempel på virkelig håndværk fra DocTech’s side. Kom igen konkurrenter. Forsøg i bare at komme til tops hos Microsoft. Vil I vide hvordan det er sket, bliver i nødt til at deltage på et kursus i søgemaskineoptimering.

Desværre ryger vi jo nok ud af hitlisten igen, når Microsoft finder ud af, hvad siden handler om. Men måske kan jeg nå at ændre teksten og give lidt kredit tilbage ved at takke for tilliden.

Hedder det i øvrigt at google Google, når man søger på Google på Live Search? Eller kalder man det at holde Liv i Search, når man Live'r Search op med Google. Andre forslag?

Nå nu kan der vist ikke trækkes mere liv ud af det søgeord. Hold øje med denne post i søgeresultaterne.

See you on DocTech on top of life.

1 kommentar:

Martin Bay sagde ...

Det du oplever kan vel næppe kaldes forbedre konkurrence fra Microsoft, som din overskrift lægger op til. Det er trods alt bare en tilfældig god placering.

En sjov sidehistorie, som jeg lige må tilføje: både på egne og venners hjemmesider har jeg oplevet, at besøgende fra msn.com/live søgninger generelt er dummere :) forstået på den måde, at brugerne ikke forstår at bruge hjemmesiden, skriver bunkevis af support-emails eller smutter med det samme igen. Det skyldes naturligvis at hr. og fru. danmark har msn.com som startside, mens de erfarne brugere har google.