Information Security Forum (ISF) har udgivet to gratis rapporter om sikring af datasikkerhed og IT sikkerhed.
Du kan normalt kun erhverve rapporter fra ISF, hvis du er medlem eller betaler for dem. I disse tilfælde har ISF anset at de har været så vigtige for IT sikkerhed og data sikkerhed i virksomheder og organisationer over hele verden, at de bliver tilbudt til fri afbenyttelse.
De to rapporter det drejer sig om er: "Håndtering af fare for læk af information" og "Standard for god praksis vedrørende Informationssikkerhed 2007". De bør begge læses af virksomheders IT sikkerhedsansvarlige, compliance officers og IT chefer med ansvar for data sikkerhed.
Download rapporter om datasikkerhed her.
26 december 2007
Undgå brud på data sikkerhed og IT sikkerhed
24 december 2007
Hvad er soegemaskineoptimering
Først og fremmest må vi lige berigtige en sproglig misforståelse. Der er IKKE tale om at optimere søgemaskiner. Desværre har vi ingen indflydelse på, hvordan søgemaskinerne virker.
Der er tale om optimering af hjemmesider, så de bliver synlige på Google og de andre søgemaskiner. Så det burde egentlig hedde hjemmesideoptimering eller optimering TIL søgemaskiner. Men det er nu engang blevet, som det er blevet i folkemunde.
Og dette kan så bruges som udgangspunkt til hvad søgemaskineoptimering egentlig er. Det er i bund og grund at optimere sin hjemmeside, så den bliver fundet på det som man gerne vil findes på OG udtrykt med de søgeord / nøgleord / fraser, som brugerne vil anvende for at finde – netop det som du gerne vil findes på.
Hvad er så søgemaskineoptimering godt for? Det er godt for din omsætning, hvis du da har noget at sælge. Det kan (desværre) være så vitalt for din omsætning, at du er afhængig af den trafik du får fra søgemaskinerne. Med mindre du har designet dig en hjemmeside, som er beregnet for en lukket kreds, som din egen nære familie eller dine eksisterende kunder – og ikke ønsker flere, så behøver du selvfølgelig ikke at tænke på optimering af din hjemmeside.
”Hvad er søgemaskineoptimering” er f.eks. en søgefrase, som jeg ønsker denne blogartikel (i fagsproget en blogpost) optimeret på. Derfor anvender jeg udtrykket i overskriften og et rimeligt antal gange i teksten her. Blogspot danner selv filnavnet og dermed URL’en ud fra overskriften, derfor har jeg valgt at skrive ø som oe, da den ellers blot vil udelade bogstavet. Google er blevet bedre til amerikaniseret dansk og forstår (ofte) oe som ø, ae som æ og aa som å, så nu er jeg spændt på, om den vil forstå at der rent faktisk står søgemaskineoptimering i overskriften.
Blogspot anvender også overskriften som titel, foranstillet bloggens navn. Det er vigtigt at have de vigtigste søgeord eller søgefrasen med i titlen. Blogspot ødelægger det dog lidt ved at sætte bloggens navn forrest, men det må man leve med eller vælge et andet blogprogram, hvor man kan styre navnet hen i slutningen eller fjerne det.
Dette er en lille test, som samtidig kan vise hvor vigtigt det er at søgeordsoptimere sin tekst, så det både er en læsevenlig og en søgemaskinevenlig tekst. Teksten er optimeret til ’Hvad er søgemaskineoptimering” og skulle gerne være oplysende for dig der har læst teksten, for søgemaskinerne som skal indeksere den. Og endelig give mig et testresultat, som har betydning for min fremtidige undervisning og rådgivning.
God jul. Må Google være med dig og din hjemmeside.
20 december 2007
Google dit navn - Preben Madsen
For en sikkerheds skyld Googler jeg en gang i mellem mit navn på Google. Man ved aldrig hvad der dukker op af spændende ting. Når man stikker næsen frem, kan man jo risikere hvad som helst.
Jeg har ikke min egen profil på Facebook eller lign. - endnu. Men da jeg jo engang i mellem underviser og rådgiver i Søgemaskine Markedsføring, bliver jeg jo snart nødt til at få det. Jeg underviser sjældent i noget, som jeg kun har læst mig til. Søgemaskineoptimering er et eksempel. Det har gået hårdt ud over DocTech's hjemmesides placering engang i mellem, men det må jeg leve med. Eksperimenter skal der jo til af hensyn til troværdig rådgivning. Nu har vi holdt lidt pause med de yderliggående eksperimenter i en periode og det kan efterhånden aflæses i søgeresultaterne på Google. Vi ligger som nr. 1 på Google på 159 af de søgeord og fraser vi følger og indenfor TOP 10 på Google på andre 229. Det er vi meget fornøjede med. Vi kan jo ikke bruge al vores fritid på at optimere vores egen hjemmeside.
Nå tilbage til Googling af eget navn. Hvis jeg søger på: Preben Madsen den gåseøjne på Google, er der 147.000 muligheder. Her ligger min profil for denne blog som nr. 9. Det jeg holder øje med er de sammenhænge ens navn optræder i på Google. Og jeg har længe været irriteret over hittet som ligger som nr. 10, hvor titlen siger: "Preben Madsen: Manden med torsken". Jeg venter hvert øjeblik på at blive citeret som 'ham med torsken' i et eller andet medie på Internettet. Og da jeg nu har omtalt det i denne blog, sker det HELT sikkert indenfor de næste få timer. Google har vist sig at vær ret hurtig til at indeksere denne blog.
En anden ting man kan se, er at Saxo.com kører en Google Adwords annonce i højre sider, hvor de promoverer bøger skrevet af Preben Madsen. Måske er det fordi de forventer at jeg vil give dem forhandling af min e-bog om søgemaskineoptimering. De har altså foregrebet begivenhedernes gang. Så vidt jeg ved går de forrest med markedsføring af gratis e-bøger - og jeg orker ikke at skrive en e-bog, for bare at give den væk. Whitepapers ok, men ikke min e-bog.
Hvis du har et så non-specielt navn som mit, bør du nok søge på "Preben Madsen" - altså med gseøjne omkring, ellers får du for mange irrelevante hits. I mit tilfælde går vi da også ned fra 147.000 til 2.960 hits. Bemærk: Det er IKKE mig der har skrevet lærebøgerne om matematik, IKKE mig der står i Wikipedia - endnu, IKKE mig der spiller bas sammen med TømrerClaus, IKKE mig der er Velkommen i Preben Madsen & Søn. Det er mig der er nr. 9 på Google. Ham dinosuaren. Det KUNNE også være mig der ligger som nr. 30 under titlen 'Gamle mænd med gammel maskine' - men det er det nu ikke.
Nå, konklusionen er, at der ikke er nogle hits på mit navn, som jeg ikke kan stå ved. I hvertfald ikke indenfor de første 3 sider på Google. Og heldigvis er der ingen der gider søge længere ude på Google.
Dovenskaben længe leve, godnat og sov godt.
18 december 2007
Nu kan du også Google bøger på dansk
Google har i adskillige måneder arbejdet på at indgå aftaler med biblioteker og rettighedshavere verden over, for at kunne tilbyde deres nye tjeneste: Google Book Search.
som nu også er kommet i dansk beta version: Google bogsøgning.
Nu kan du søge efter bøger og i bøger. Ikke blot på titler, forfattere og udgivere. Men også på ord eller tekstuddrag på tværs af alle bøger på Google.
Du kan i nogen tilfælde downloade hele bøger i pdf-format, i andre tilfælde uddrag af bøger. Det afhænger af de rettigheder der er på bogen. Hvis bogen er gammel nok, så rettighedshaverne er bortgåede, kan du måske finde hele bogen og downloade den i sin helhed.
Hvis du søger på ”hc andersen” får du 1740 hits. Hvis du f.eks. klikker på ”Konen med æggene”, finder du ud af, at der er ganske mange facts og optioner. F.eks. får du vist forlag og årstal, ISBN nummeret. Men også en liste over henvisninger fra websider og en liste over andre udgivelser af samme bog/historie.
Det smarte er at du også får et link til et sted hvor du kan købe den – desværre foreløbigt kun på Amazon.com. Endnu smartere: Du får et link til at bestille den til hjemlån.
Man kan sige meget om Google, men de forstår da at servicere deres brugere.
P.S. Jeg håber da på at Google får brug for et par bogscannere til scanning af danske bøger.
14 december 2007
Canon scanner i julegave
Jeg skal nok lade være med at afsløre hvem der har købt. Men det ser ud som om, at der er nogen der skal have en Canon scanner i julegave i år. A3 scannere fra Canon er simpelthen årets julegave hit.
Så kan man jo undre sig over, hvad alle disse scannere skal bruges til. De fleste har jo efterhånden digital kamera, så det er måske for at scanne og digitalisere gamle fotos. Eller er det for at scanne julekort, så de ikke fylder op. Man nænner jo næsten ikke at smide dem ud før omkring påsketid. Med digitalisering kan man jo gemme dem forever. Storage koster jo ingenting længere.
Spøg til side.
Det ser ud som om at alt på papir skal digitaliseres i øjeblikket. Vi har forespørgsler om scanning af bøger, digitalisering af arkiver, OCR scanning af foreningsblade, ICR af fakturaer, scanning til pdf af gamle og skrøbelige bøger, scanning af kort i storformat (scanning større end A3) og scanning af evalueringsskemaer med genkendelse af svar. For bare at nævne nogle af de opgaver der er aktuelle lige for øjeblikket. Og vi kan heldigvis klare det meste. Ellers finder vi én som kan. Jeg kan ikke mindes at vi har måttet afvise en forespørgsel. Jo, nogle meget få er teknisk umulige, men de ER virkeligt få.
Jeg kunne virkeligt godt tænke mig at se hvordan en Canon DR-9080C farvescanner. Altså en A3 scanner med arkføder vil komme under juletræet hos xpqr12tsta3kl (navnet er krypteret af hensyn til gavens modtager).
Heldigvis for jer der stadig står og mangler ideer til julegaver, kan vi levere Canon scannere til tilbudspris helt frem til 21. december. Og hvis det ønskes, pakker vi den også ind i julepapir. Bemærk: Canon scannere kræver ikke batterier, så der er lige til at gå i gang med digitalisering af julekort, gavekort og analoge familiefotos med.
God jul til alle dem der får en Canon scanner i julegave. Og til alle I andre også.
11 december 2007
Blogging er blevet et værktøj til ledelse og markedsføring
Ifølge en artikel i ComputerWorld Online d. 11. december er blogging blandt topledere blevet det helt store hit i dansk erhvervsliv.
Det at kommunikere budskaber og komme i dialog med sine ansatte om interne og eksterne emner via virksomhedens interne blog, er blevet modtaget af både ledere og medarbejdere. Således kan direktøren for forsikringsselskabet Alka, Jens Bærentsen, fortælle at hans blog er blevet læst af de 450 medarbejdere ikke færre end 12.800 gange siden i sommer. Der skrives også at Jens Bærentsen har skrevet 12 indlæg, eller blogposts som det hedder i fagsproget. Det betyder at medarbejderne har læst hvert indlæg 2,4 gange, så der må være en livlig dialog på bloggen.
Både Jens Bærentsen og de andre ledere, som anvender blogs som kommunikationsmiddel, vil faktisk også kunne have glæde af en udadvendt blog, som henvender sig til kunder og investorer.
Jeg er godt klar over, at der er grænser for, hvad en børsnoteret virksomhed kan udsende af information via blogs, men en del er trods alt muligt. Det ville klæde mange at være lidt mere åbne og gå i dialog med omverdenen.
Tænk hvor kunne det være interessant med en dialog via en åben og offentlig blog med direktøren for sit telefonselskab, forsikringsselskab eller IT-leverandør. Det sidste er jo faktisk hvad jeg giver mulighed for lige nu. Hvis du har noget på hjerte om de produkter eller ydelser, som DocTech tilbyder, skal du være velkommen til at kommentere eller spørge løs. Du kan endda gøre det anonymt, hvis blot jeg ved hvem du er.
Hvis du eller din virksomhed er interesseret i hvordan man får sådan en blog op at stå og hvordan man i øvrigt anvender Online medier til markedsføring, kommunikation og dialog, kan vi tilbyde et kursus i Online Markedsføring via blogging og andre medier. Det er jo ikke nok at have en blog, hvis den ikke også er synlig på Google og andre søgemaskiner. Det kan vi lære dig noget om. Bare se hvor stor en effekt synlighed på Google har – ellers ville du jo ikke have fundet og læst denne blogpost. Vel?
På snarlig gensyn.
10 december 2007
Online Markedsføring med PR og Presse
PR kampagner og pressemeddelelser via Online medier kan være uhyre effektive metoder til branding af virksomheden og dets produkter.
Det er ikke kun Iværksættere, som kan drage nytte af Internettet, søgemaskinerne og on-line medier generelt. Men det er Iværksætterne der har størst Return of Investment (ROI), da det er effektfuldt i forhold til investeringen. Hvis du er i stand til at påtage dig bare en del af arbejdet med PR og pressekontakt, er online medierne en billig vej til omtale og synlighed.
DocTech og PressWire har designet et fælles kursus, hvor PR og presseomtale via On-line medier er i fokus. Lær hvordan du kommer i kontakt med pressen, formulerer en pressemeddelelse og hvad der skal til for at den kommer i medierne.
Du vil også lære at komme i gang med at bruge Google Adwords, Sociale medier som Facebook samt blogging på din egen Blog. Mulighederne er mange på Internettet og det kan være svært at overskue mulighederne og vælge de Internet medier, som passer til din virksomhed. Tag et kursus i Online Markedsføring og find dine egne veje til branding af virksomheden.
08 december 2007
SEO på en god dag
På DocTech's kurser i søgemaskineoptimering (SEO) finder jeg ud af, at der jo er mange forskellige Content Management Systemer (CMS) i produktion i Danmark. Også FOR mange efter min mening. Det har jeg skrevet om tidligere.
Jeg har kontaktet en del af leverandørerne af disse CMS systemer, da de desværre ikke alle er lige velegnede til at gennemføre søgemaskineoptimering med.
I går (2007-12-07) havde jeg solgt mig selv ind til en seance for web-designere, programmører og lederne i et mellemstort jysk softwarehus, som bl.a. leverede imponerende flotte hjemmesider til deres kunder.
Min positive oplevelse af seancen, var at de virkeligt var ærligt interesserede i, at få den viden der skal til, for også at kunne levere flotte hjemmesider, som samtidigt kan findes af Google. De forstod budskabet. Synlighed på Google er altafgørende for, om en flot hjemmeside får eksponering eller ej.
Søgemaskine Markedsføring er nøglen til om hjemmesiden blot er skabt til egen fornøjelses skyld, støtte til virksomhedens ego om du vil, ELLER om du vil bruge hjemmesiden til reel markedsføring af virksomhedens produkter og services.
Der er ingen vej udenom for mindre og mellemstore web-bureauer. De bliver nødt til at lære faget SEO. Der går ikke lang tid før kunderne finder ud af forskellen på dem som kan og ikke kan levere varen.
I går faldt jeg tilfældigvis over et mindre firma, som havde udsendt en pressemeddelelse via Internettet. Kunne ikke lade være med lige at checke deres kilde kode og fandt ud af årsagen til, at kun deres forside – homepage – var indekseret. Fra forsiden og nedad var meta tag’et ”Robots” angivet som
INDEX,NOFOLLOW
Det kan være volapyk for dig som læser dette, men NOFOLLOW giver besked til søgemaskinernes robotter om, at undlade at overføre rankingværdi (i fagsproget ”linkjuice”) til de underliggende sider.
Firmaets forside har en fornuftig ranking på Google, men alle undersider var usynlige. Jeg håber for programmøren af hjemmesiden at det var en slåfejl, ellers kan der være tale om en erstatningssag. Dette lille NO, i NOFOLLOW kan have betydet 1000’vis af kroners tabt indtjening for virksomheden. I USA ville det koste mulliarder i erstatning.
Nu vil jeg tage kontakt med firmaet på mandag og fortælle dem om problemet og håber på at jeg ikke bliver opfattet som en af de hurtigtsnakkende båtnakker, som forsøger at ødelægge seriøst arbejde med SEO i Danmark. De skal få et gratis råd uden tilbud om abonnement på det næste års optimering. Det tager trods alt mindre end en time at ændre deres NOFOLLOW til FOLLOW og få deres undersider indekseret i Google indenfor rimelig tid.
Jeg vil gætte på at det gratis råd, vil resultere i en betydelig højere trafik på deres hjemmeside og dermed bedre indtjening og direktøren får råd til at udskifte Golf’en med en Audi.
Sleep tight
06 december 2007
Tak, kære Microsoft for lidt konkurrence til Google
Jeg har før bedt til at Microsoft og Yahoo ville oppe sig lidt og give lidt konkurrence til Google. Jeg hader monopoler. Det er altid lidt sjovere når der er konkurrence om pladserne. Til daglig kæmper vi om pladserne på Google, fordi vi ikke anser trafikken fra MSN og Live Search for at være signifikant.
MEN mine damer og herrer. Pludselig dukker Live Search og MSN op i DocTech’s logfiler i højere og højere grad de sidste 3-4 dage. Og pludselig har vi større trafik på hjemmesidens side om Google, under overskriften ”Search Engine Optimization (SEO) er i praksis det samme som Google optimering”, end vi har på homepage eller index siden i dette tilfælde. Det var en overraskelse.
Og gæt hvad søgeordet, der genererer trafikken er. Det er såmænd ordet ”Google”. Og det hele sker såmænd bare fordi vi ligger på en 8. plads på Live Search og MSN ved søgning på ordet ”Google” og ”www.google”.
Bemærk i øvrigt at den eneste der ellers findes på side 1, er Google selv. Ingen konkurrence du. Top notch. Nick. Nick.
Her har vi altså et eksempel på virkelig håndværk fra DocTech’s side. Kom igen konkurrenter. Forsøg i bare at komme til tops hos Microsoft. Vil I vide hvordan det er sket, bliver i nødt til at deltage på et kursus i søgemaskineoptimering.
Desværre ryger vi jo nok ud af hitlisten igen, når Microsoft finder ud af, hvad siden handler om. Men måske kan jeg nå at ændre teksten og give lidt kredit tilbage ved at takke for tilliden.
Hedder det i øvrigt at google Google, når man søger på Google på Live Search? Eller kalder man det at holde Liv i Search, når man Live'r Search op med Google. Andre forslag?
Nå nu kan der vist ikke trækkes mere liv ud af det søgeord. Hold øje med denne post i søgeresultaterne.
See you on DocTech on top of life.
04 december 2007
Facebook æder sin egen hat og Beacon
Hvis du læser dette, er det vel en stor sandsynlighed for at du har en profil på Facebook. Eller tager jeg fejl? Det ser ellers ud som om, den halve verden er repræsenteret på denne udvidede form for privat dagbog.
Og selv om det ser ud som om, at der ikke er grænser for hvad folk lægger ud af information om sig selv, er der åbenbart alligevel en grænse. Facebook må ikke længere pr. automatik anvende tjenesten Beacon, som jo ellers ville stille dine og mine informationer til rådighed for alle andre, som man var i kontakt med på Facebook.
Det er ellers lidt synd. Jeg havde ellers allerede planlagt en fuldautomatisk webshop, som automatisk afsøgte alle mine kontakters købsmønstre. Derpå lade et fuldautomatisk indkøbsmodul finde leverandører af pågældende produkter og tilbyde dem via webshoppen. Alt skulle køre fuldautomatisk og være verdens bedste måde at køre Internet Markedsføring på.
Nu er det ødelagt, bare fordi Facebook ikke stod fast og lod det være frivilligt om man vil lade andre se at man har købt dildyxer, ladet sig besnære af et tilbud på en Ferurra i pink eller investeret i et par zabeltiger sko til fruen. Beacon tjenesten er nu frivillig og det betyder at det kun er de åbentlyst kinky personer, som lader os få del i denne information. Der er ellers mange flere penge i de skjulte indkøb, hvor man ikke går så meget op i hvad det koster.
Anyway, hvis du er interesseret i hvordan man anvender Facebook og andre eksterne medier til markedsføring af sig selv og også produkter på Internettet. Så deltag på det kursus vi har arrangeret sammen med PressWire i januar og februar: Søgemaskine Markedsføring med fokus på eksterne medier.
Vi ses måske på Facebook.
01 december 2007
Nye hurtige Fujitsu scannere fi-6140C og fi-6240C
Aldrig har så små scannere ydet så meget som Fujitsu’s nye babyer: Fujitsu fi-6140C og Fujitsu fi-6240C. De er storesøskende til de sandsynligvis mest købte A4 dokumentscannere i Danmark, fi-5120C og fi-5220C.
De nye modeller sætter nye standarder for kompakte scannere og klarer hele 40 sider pr. minut i farver og med duplex mulighed i en optisk opløsning på 600 dpi. Arkføderen kan klare fra 41 til 127 g/m2 for almindeligt papir og hele 209 g/m2 ved scanning af A8 visitkort eller kreditkort.
Scanneren leveres som standard med både Ultra SCSI og USB 2.0 interfaces.
Endvidere leveres følgende software med: Adobe Acrobat 8.0 Standard, ScandAll Pro og Kofax VirtualReScan (VRS). Så der mangler ikke noget.
DocTech forhandler Fujitsu fi-6140 og fi-6240 og alle de andre Fujitsu dokumentscannere. De nye modeller er klar til levering fra 3. december.