Information Security Forum (ISF) har udgivet to gratis rapporter om sikring af datasikkerhed og IT sikkerhed.
Du kan normalt kun erhverve rapporter fra ISF, hvis du er medlem eller betaler for dem. I disse tilfælde har ISF anset at de har været så vigtige for IT sikkerhed og data sikkerhed i virksomheder og organisationer over hele verden, at de bliver tilbudt til fri afbenyttelse.
De to rapporter det drejer sig om er: "Håndtering af fare for læk af information" og "Standard for god praksis vedrørende Informationssikkerhed 2007". De bør begge læses af virksomheders IT sikkerhedsansvarlige, compliance officers og IT chefer med ansvar for data sikkerhed.
Download rapporter om datasikkerhed her.
26 december 2007
Undgå brud på data sikkerhed og IT sikkerhed
24 december 2007
Hvad er soegemaskineoptimering
Først og fremmest må vi lige berigtige en sproglig misforståelse. Der er IKKE tale om at optimere søgemaskiner. Desværre har vi ingen indflydelse på, hvordan søgemaskinerne virker.
Der er tale om optimering af hjemmesider, så de bliver synlige på Google og de andre søgemaskiner. Så det burde egentlig hedde hjemmesideoptimering eller optimering TIL søgemaskiner. Men det er nu engang blevet, som det er blevet i folkemunde.
Og dette kan så bruges som udgangspunkt til hvad søgemaskineoptimering egentlig er. Det er i bund og grund at optimere sin hjemmeside, så den bliver fundet på det som man gerne vil findes på OG udtrykt med de søgeord / nøgleord / fraser, som brugerne vil anvende for at finde – netop det som du gerne vil findes på.
Hvad er så søgemaskineoptimering godt for? Det er godt for din omsætning, hvis du da har noget at sælge. Det kan (desværre) være så vitalt for din omsætning, at du er afhængig af den trafik du får fra søgemaskinerne. Med mindre du har designet dig en hjemmeside, som er beregnet for en lukket kreds, som din egen nære familie eller dine eksisterende kunder – og ikke ønsker flere, så behøver du selvfølgelig ikke at tænke på optimering af din hjemmeside.
”Hvad er søgemaskineoptimering” er f.eks. en søgefrase, som jeg ønsker denne blogartikel (i fagsproget en blogpost) optimeret på. Derfor anvender jeg udtrykket i overskriften og et rimeligt antal gange i teksten her. Blogspot danner selv filnavnet og dermed URL’en ud fra overskriften, derfor har jeg valgt at skrive ø som oe, da den ellers blot vil udelade bogstavet. Google er blevet bedre til amerikaniseret dansk og forstår (ofte) oe som ø, ae som æ og aa som å, så nu er jeg spændt på, om den vil forstå at der rent faktisk står søgemaskineoptimering i overskriften.
Blogspot anvender også overskriften som titel, foranstillet bloggens navn. Det er vigtigt at have de vigtigste søgeord eller søgefrasen med i titlen. Blogspot ødelægger det dog lidt ved at sætte bloggens navn forrest, men det må man leve med eller vælge et andet blogprogram, hvor man kan styre navnet hen i slutningen eller fjerne det.
Dette er en lille test, som samtidig kan vise hvor vigtigt det er at søgeordsoptimere sin tekst, så det både er en læsevenlig og en søgemaskinevenlig tekst. Teksten er optimeret til ’Hvad er søgemaskineoptimering” og skulle gerne være oplysende for dig der har læst teksten, for søgemaskinerne som skal indeksere den. Og endelig give mig et testresultat, som har betydning for min fremtidige undervisning og rådgivning.
God jul. Må Google være med dig og din hjemmeside.
20 december 2007
Google dit navn - Preben Madsen
For en sikkerheds skyld Googler jeg en gang i mellem mit navn på Google. Man ved aldrig hvad der dukker op af spændende ting. Når man stikker næsen frem, kan man jo risikere hvad som helst.
Jeg har ikke min egen profil på Facebook eller lign. - endnu. Men da jeg jo engang i mellem underviser og rådgiver i Søgemaskine Markedsføring, bliver jeg jo snart nødt til at få det. Jeg underviser sjældent i noget, som jeg kun har læst mig til. Søgemaskineoptimering er et eksempel. Det har gået hårdt ud over DocTech's hjemmesides placering engang i mellem, men det må jeg leve med. Eksperimenter skal der jo til af hensyn til troværdig rådgivning. Nu har vi holdt lidt pause med de yderliggående eksperimenter i en periode og det kan efterhånden aflæses i søgeresultaterne på Google. Vi ligger som nr. 1 på Google på 159 af de søgeord og fraser vi følger og indenfor TOP 10 på Google på andre 229. Det er vi meget fornøjede med. Vi kan jo ikke bruge al vores fritid på at optimere vores egen hjemmeside.
Nå tilbage til Googling af eget navn. Hvis jeg søger på: Preben Madsen den gåseøjne på Google, er der 147.000 muligheder. Her ligger min profil for denne blog som nr. 9. Det jeg holder øje med er de sammenhænge ens navn optræder i på Google. Og jeg har længe været irriteret over hittet som ligger som nr. 10, hvor titlen siger: "Preben Madsen: Manden med torsken". Jeg venter hvert øjeblik på at blive citeret som 'ham med torsken' i et eller andet medie på Internettet. Og da jeg nu har omtalt det i denne blog, sker det HELT sikkert indenfor de næste få timer. Google har vist sig at vær ret hurtig til at indeksere denne blog.
En anden ting man kan se, er at Saxo.com kører en Google Adwords annonce i højre sider, hvor de promoverer bøger skrevet af Preben Madsen. Måske er det fordi de forventer at jeg vil give dem forhandling af min e-bog om søgemaskineoptimering. De har altså foregrebet begivenhedernes gang. Så vidt jeg ved går de forrest med markedsføring af gratis e-bøger - og jeg orker ikke at skrive en e-bog, for bare at give den væk. Whitepapers ok, men ikke min e-bog.
Hvis du har et så non-specielt navn som mit, bør du nok søge på "Preben Madsen" - altså med gseøjne omkring, ellers får du for mange irrelevante hits. I mit tilfælde går vi da også ned fra 147.000 til 2.960 hits. Bemærk: Det er IKKE mig der har skrevet lærebøgerne om matematik, IKKE mig der står i Wikipedia - endnu, IKKE mig der spiller bas sammen med TømrerClaus, IKKE mig der er Velkommen i Preben Madsen & Søn. Det er mig der er nr. 9 på Google. Ham dinosuaren. Det KUNNE også være mig der ligger som nr. 30 under titlen 'Gamle mænd med gammel maskine' - men det er det nu ikke.
Nå, konklusionen er, at der ikke er nogle hits på mit navn, som jeg ikke kan stå ved. I hvertfald ikke indenfor de første 3 sider på Google. Og heldigvis er der ingen der gider søge længere ude på Google.
Dovenskaben længe leve, godnat og sov godt.
18 december 2007
Nu kan du også Google bøger på dansk
Google har i adskillige måneder arbejdet på at indgå aftaler med biblioteker og rettighedshavere verden over, for at kunne tilbyde deres nye tjeneste: Google Book Search.
som nu også er kommet i dansk beta version: Google bogsøgning.
Nu kan du søge efter bøger og i bøger. Ikke blot på titler, forfattere og udgivere. Men også på ord eller tekstuddrag på tværs af alle bøger på Google.
Du kan i nogen tilfælde downloade hele bøger i pdf-format, i andre tilfælde uddrag af bøger. Det afhænger af de rettigheder der er på bogen. Hvis bogen er gammel nok, så rettighedshaverne er bortgåede, kan du måske finde hele bogen og downloade den i sin helhed.
Hvis du søger på ”hc andersen” får du 1740 hits. Hvis du f.eks. klikker på ”Konen med æggene”, finder du ud af, at der er ganske mange facts og optioner. F.eks. får du vist forlag og årstal, ISBN nummeret. Men også en liste over henvisninger fra websider og en liste over andre udgivelser af samme bog/historie.
Det smarte er at du også får et link til et sted hvor du kan købe den – desværre foreløbigt kun på Amazon.com. Endnu smartere: Du får et link til at bestille den til hjemlån.
Man kan sige meget om Google, men de forstår da at servicere deres brugere.
P.S. Jeg håber da på at Google får brug for et par bogscannere til scanning af danske bøger.
14 december 2007
Canon scanner i julegave
Jeg skal nok lade være med at afsløre hvem der har købt. Men det ser ud som om, at der er nogen der skal have en Canon scanner i julegave i år. A3 scannere fra Canon er simpelthen årets julegave hit.
Så kan man jo undre sig over, hvad alle disse scannere skal bruges til. De fleste har jo efterhånden digital kamera, så det er måske for at scanne og digitalisere gamle fotos. Eller er det for at scanne julekort, så de ikke fylder op. Man nænner jo næsten ikke at smide dem ud før omkring påsketid. Med digitalisering kan man jo gemme dem forever. Storage koster jo ingenting længere.
Spøg til side.
Det ser ud som om at alt på papir skal digitaliseres i øjeblikket. Vi har forespørgsler om scanning af bøger, digitalisering af arkiver, OCR scanning af foreningsblade, ICR af fakturaer, scanning til pdf af gamle og skrøbelige bøger, scanning af kort i storformat (scanning større end A3) og scanning af evalueringsskemaer med genkendelse af svar. For bare at nævne nogle af de opgaver der er aktuelle lige for øjeblikket. Og vi kan heldigvis klare det meste. Ellers finder vi én som kan. Jeg kan ikke mindes at vi har måttet afvise en forespørgsel. Jo, nogle meget få er teknisk umulige, men de ER virkeligt få.
Jeg kunne virkeligt godt tænke mig at se hvordan en Canon DR-9080C farvescanner. Altså en A3 scanner med arkføder vil komme under juletræet hos xpqr12tsta3kl (navnet er krypteret af hensyn til gavens modtager).
Heldigvis for jer der stadig står og mangler ideer til julegaver, kan vi levere Canon scannere til tilbudspris helt frem til 21. december. Og hvis det ønskes, pakker vi den også ind i julepapir. Bemærk: Canon scannere kræver ikke batterier, så der er lige til at gå i gang med digitalisering af julekort, gavekort og analoge familiefotos med.
God jul til alle dem der får en Canon scanner i julegave. Og til alle I andre også.
11 december 2007
Blogging er blevet et værktøj til ledelse og markedsføring
Ifølge en artikel i ComputerWorld Online d. 11. december er blogging blandt topledere blevet det helt store hit i dansk erhvervsliv.
Det at kommunikere budskaber og komme i dialog med sine ansatte om interne og eksterne emner via virksomhedens interne blog, er blevet modtaget af både ledere og medarbejdere. Således kan direktøren for forsikringsselskabet Alka, Jens Bærentsen, fortælle at hans blog er blevet læst af de 450 medarbejdere ikke færre end 12.800 gange siden i sommer. Der skrives også at Jens Bærentsen har skrevet 12 indlæg, eller blogposts som det hedder i fagsproget. Det betyder at medarbejderne har læst hvert indlæg 2,4 gange, så der må være en livlig dialog på bloggen.
Både Jens Bærentsen og de andre ledere, som anvender blogs som kommunikationsmiddel, vil faktisk også kunne have glæde af en udadvendt blog, som henvender sig til kunder og investorer.
Jeg er godt klar over, at der er grænser for, hvad en børsnoteret virksomhed kan udsende af information via blogs, men en del er trods alt muligt. Det ville klæde mange at være lidt mere åbne og gå i dialog med omverdenen.
Tænk hvor kunne det være interessant med en dialog via en åben og offentlig blog med direktøren for sit telefonselskab, forsikringsselskab eller IT-leverandør. Det sidste er jo faktisk hvad jeg giver mulighed for lige nu. Hvis du har noget på hjerte om de produkter eller ydelser, som DocTech tilbyder, skal du være velkommen til at kommentere eller spørge løs. Du kan endda gøre det anonymt, hvis blot jeg ved hvem du er.
Hvis du eller din virksomhed er interesseret i hvordan man får sådan en blog op at stå og hvordan man i øvrigt anvender Online medier til markedsføring, kommunikation og dialog, kan vi tilbyde et kursus i Online Markedsføring via blogging og andre medier. Det er jo ikke nok at have en blog, hvis den ikke også er synlig på Google og andre søgemaskiner. Det kan vi lære dig noget om. Bare se hvor stor en effekt synlighed på Google har – ellers ville du jo ikke have fundet og læst denne blogpost. Vel?
På snarlig gensyn.
10 december 2007
Online Markedsføring med PR og Presse
PR kampagner og pressemeddelelser via Online medier kan være uhyre effektive metoder til branding af virksomheden og dets produkter.
Det er ikke kun Iværksættere, som kan drage nytte af Internettet, søgemaskinerne og on-line medier generelt. Men det er Iværksætterne der har størst Return of Investment (ROI), da det er effektfuldt i forhold til investeringen. Hvis du er i stand til at påtage dig bare en del af arbejdet med PR og pressekontakt, er online medierne en billig vej til omtale og synlighed.
DocTech og PressWire har designet et fælles kursus, hvor PR og presseomtale via On-line medier er i fokus. Lær hvordan du kommer i kontakt med pressen, formulerer en pressemeddelelse og hvad der skal til for at den kommer i medierne.
Du vil også lære at komme i gang med at bruge Google Adwords, Sociale medier som Facebook samt blogging på din egen Blog. Mulighederne er mange på Internettet og det kan være svært at overskue mulighederne og vælge de Internet medier, som passer til din virksomhed. Tag et kursus i Online Markedsføring og find dine egne veje til branding af virksomheden.
08 december 2007
SEO på en god dag
På DocTech's kurser i søgemaskineoptimering (SEO) finder jeg ud af, at der jo er mange forskellige Content Management Systemer (CMS) i produktion i Danmark. Også FOR mange efter min mening. Det har jeg skrevet om tidligere.
Jeg har kontaktet en del af leverandørerne af disse CMS systemer, da de desværre ikke alle er lige velegnede til at gennemføre søgemaskineoptimering med.
I går (2007-12-07) havde jeg solgt mig selv ind til en seance for web-designere, programmører og lederne i et mellemstort jysk softwarehus, som bl.a. leverede imponerende flotte hjemmesider til deres kunder.
Min positive oplevelse af seancen, var at de virkeligt var ærligt interesserede i, at få den viden der skal til, for også at kunne levere flotte hjemmesider, som samtidigt kan findes af Google. De forstod budskabet. Synlighed på Google er altafgørende for, om en flot hjemmeside får eksponering eller ej.
Søgemaskine Markedsføring er nøglen til om hjemmesiden blot er skabt til egen fornøjelses skyld, støtte til virksomhedens ego om du vil, ELLER om du vil bruge hjemmesiden til reel markedsføring af virksomhedens produkter og services.
Der er ingen vej udenom for mindre og mellemstore web-bureauer. De bliver nødt til at lære faget SEO. Der går ikke lang tid før kunderne finder ud af forskellen på dem som kan og ikke kan levere varen.
I går faldt jeg tilfældigvis over et mindre firma, som havde udsendt en pressemeddelelse via Internettet. Kunne ikke lade være med lige at checke deres kilde kode og fandt ud af årsagen til, at kun deres forside – homepage – var indekseret. Fra forsiden og nedad var meta tag’et ”Robots” angivet som
INDEX,NOFOLLOW
Det kan være volapyk for dig som læser dette, men NOFOLLOW giver besked til søgemaskinernes robotter om, at undlade at overføre rankingværdi (i fagsproget ”linkjuice”) til de underliggende sider.
Firmaets forside har en fornuftig ranking på Google, men alle undersider var usynlige. Jeg håber for programmøren af hjemmesiden at det var en slåfejl, ellers kan der være tale om en erstatningssag. Dette lille NO, i NOFOLLOW kan have betydet 1000’vis af kroners tabt indtjening for virksomheden. I USA ville det koste mulliarder i erstatning.
Nu vil jeg tage kontakt med firmaet på mandag og fortælle dem om problemet og håber på at jeg ikke bliver opfattet som en af de hurtigtsnakkende båtnakker, som forsøger at ødelægge seriøst arbejde med SEO i Danmark. De skal få et gratis råd uden tilbud om abonnement på det næste års optimering. Det tager trods alt mindre end en time at ændre deres NOFOLLOW til FOLLOW og få deres undersider indekseret i Google indenfor rimelig tid.
Jeg vil gætte på at det gratis råd, vil resultere i en betydelig højere trafik på deres hjemmeside og dermed bedre indtjening og direktøren får råd til at udskifte Golf’en med en Audi.
Sleep tight
06 december 2007
Tak, kære Microsoft for lidt konkurrence til Google
Jeg har før bedt til at Microsoft og Yahoo ville oppe sig lidt og give lidt konkurrence til Google. Jeg hader monopoler. Det er altid lidt sjovere når der er konkurrence om pladserne. Til daglig kæmper vi om pladserne på Google, fordi vi ikke anser trafikken fra MSN og Live Search for at være signifikant.
MEN mine damer og herrer. Pludselig dukker Live Search og MSN op i DocTech’s logfiler i højere og højere grad de sidste 3-4 dage. Og pludselig har vi større trafik på hjemmesidens side om Google, under overskriften ”Search Engine Optimization (SEO) er i praksis det samme som Google optimering”, end vi har på homepage eller index siden i dette tilfælde. Det var en overraskelse.
Og gæt hvad søgeordet, der genererer trafikken er. Det er såmænd ordet ”Google”. Og det hele sker såmænd bare fordi vi ligger på en 8. plads på Live Search og MSN ved søgning på ordet ”Google” og ”www.google”.
Bemærk i øvrigt at den eneste der ellers findes på side 1, er Google selv. Ingen konkurrence du. Top notch. Nick. Nick.
Her har vi altså et eksempel på virkelig håndværk fra DocTech’s side. Kom igen konkurrenter. Forsøg i bare at komme til tops hos Microsoft. Vil I vide hvordan det er sket, bliver i nødt til at deltage på et kursus i søgemaskineoptimering.
Desværre ryger vi jo nok ud af hitlisten igen, når Microsoft finder ud af, hvad siden handler om. Men måske kan jeg nå at ændre teksten og give lidt kredit tilbage ved at takke for tilliden.
Hedder det i øvrigt at google Google, når man søger på Google på Live Search? Eller kalder man det at holde Liv i Search, når man Live'r Search op med Google. Andre forslag?
Nå nu kan der vist ikke trækkes mere liv ud af det søgeord. Hold øje med denne post i søgeresultaterne.
See you on DocTech on top of life.
04 december 2007
Facebook æder sin egen hat og Beacon
Hvis du læser dette, er det vel en stor sandsynlighed for at du har en profil på Facebook. Eller tager jeg fejl? Det ser ellers ud som om, den halve verden er repræsenteret på denne udvidede form for privat dagbog.
Og selv om det ser ud som om, at der ikke er grænser for hvad folk lægger ud af information om sig selv, er der åbenbart alligevel en grænse. Facebook må ikke længere pr. automatik anvende tjenesten Beacon, som jo ellers ville stille dine og mine informationer til rådighed for alle andre, som man var i kontakt med på Facebook.
Det er ellers lidt synd. Jeg havde ellers allerede planlagt en fuldautomatisk webshop, som automatisk afsøgte alle mine kontakters købsmønstre. Derpå lade et fuldautomatisk indkøbsmodul finde leverandører af pågældende produkter og tilbyde dem via webshoppen. Alt skulle køre fuldautomatisk og være verdens bedste måde at køre Internet Markedsføring på.
Nu er det ødelagt, bare fordi Facebook ikke stod fast og lod det være frivilligt om man vil lade andre se at man har købt dildyxer, ladet sig besnære af et tilbud på en Ferurra i pink eller investeret i et par zabeltiger sko til fruen. Beacon tjenesten er nu frivillig og det betyder at det kun er de åbentlyst kinky personer, som lader os få del i denne information. Der er ellers mange flere penge i de skjulte indkøb, hvor man ikke går så meget op i hvad det koster.
Anyway, hvis du er interesseret i hvordan man anvender Facebook og andre eksterne medier til markedsføring af sig selv og også produkter på Internettet. Så deltag på det kursus vi har arrangeret sammen med PressWire i januar og februar: Søgemaskine Markedsføring med fokus på eksterne medier.
Vi ses måske på Facebook.
01 december 2007
Nye hurtige Fujitsu scannere fi-6140C og fi-6240C
Aldrig har så små scannere ydet så meget som Fujitsu’s nye babyer: Fujitsu fi-6140C og Fujitsu fi-6240C. De er storesøskende til de sandsynligvis mest købte A4 dokumentscannere i Danmark, fi-5120C og fi-5220C.
De nye modeller sætter nye standarder for kompakte scannere og klarer hele 40 sider pr. minut i farver og med duplex mulighed i en optisk opløsning på 600 dpi. Arkføderen kan klare fra 41 til 127 g/m2 for almindeligt papir og hele 209 g/m2 ved scanning af A8 visitkort eller kreditkort.
Scanneren leveres som standard med både Ultra SCSI og USB 2.0 interfaces.
Endvidere leveres følgende software med: Adobe Acrobat 8.0 Standard, ScandAll Pro og Kofax VirtualReScan (VRS). Så der mangler ikke noget.
DocTech forhandler Fujitsu fi-6140 og fi-6240 og alle de andre Fujitsu dokumentscannere. De nye modeller er klar til levering fra 3. december.
30 november 2007
Google Products afløser videosøgning
Allerede før vi har fået Google Universal Search i Danmark, er Google begyndt at eksperimentere med ændringer af konceptet på google.com og måske andre steder.
På google.com har man i et års tid haft en fane med muligheden for at søge i videoer på YouTube. Denne fane er nu udskiftet med fanen ”Products”.
Nu har du muligheder for at søge efter produkter fra alverdens webshops på én gang – og vel at mærke lynhurtigt. Søg f.eks. på ”Fujitsu scanner” og du får på et splitsekund et katalog med 5.476 muligheder for at købe én.
På Google Base får du information om, hvordan du uploader dine produkter til Google Base og de lover at de vil være tilgængelige på Google på mindre end 24 timer.
Denne Google service blive stor og det bliver rigtigt rigtigt spændende at se, når det kommer til Danmark. Der bliver brug for søgemaskineoptimering på en anden måde i fremtiden. Der bliver hård kamp om at ligge i toppen på Googles shoppingliste.
29 november 2007
Google ville ikke være til grin
Man har længe kunnet læse historier om Cloaking Systems, ReFocus og bagmanden Marcel Fuursted. Nu er selskaberne gået konkurs og Marcel gået under jorden.
Google har afsløret Cloaking Systems’ kunder, blandt andet velgørenhedsorganisationen En God Sag, som selv påstår at de ikke vidste at deres hjemmeside www.engodsag.dk var cloaket.
Marcel har drevet gæk og grin med Google i længere tid og påstået, at Google ikke var i stand til at afsløre deres cloaking teknikker. Det har nu vist sig ikke at holde vand.
Matt Cutts fra Google fortæller historien om afsløringen på sin blog Gadgets, Google and SEO
Du kan også læse nyheder om sagen hos ComOn og ErhvervsBladet
DocTech tilbyder jo som bekendt kurser i søgemaskineoptimering og en deltager fandt under kurset ud af, at deres hjemmeside var cloaket uden at han vidste det. Samarbejdet med leverandøren af optimeringen blev afbrudt og har siden brugt hvad han lærte på kurset til White Hat optimering.
Hvis du selv eller hvis du kender nogen der er kommet i klemme hos Cloaking Systems eller ReFocus, må de meget gerne kontakte mig – også anonymt. Jeg vil meget gerne høre om gode og dårlige erfaringer og vil også gerne tilbyde hjælp til at blive rehabiliteret hos Google.
26 november 2007
Google Maps i beta version på dansk
Søgning på DocTech på Google Maps:
Google Maps er nu klar i beta version og det er bare med at hoppe med på vognen fra starten. Google har allerede har hentet oplysninger om alle virksomheder hos Eniro og de er ikke altid lige præcise. Derfor kan du ligeså godt udnytte mulighederne for at indlægge dine egne oplysninger om virksomheden og dets produkter. Google har hentet oplysningerne hos Eniro, og de er ikke altid lige præcise
Se Google Maps her
Husk at søgeordsoptimere dine oplysninger, så har du større mulighed for at blive fundet på firmaets kerneprodukter og ydelser.
Du kan søge på virksomhedsnavne eller typer, som f.eks. Pizza og straks får du vist placeringen af 1525 Pizza-restauranter i Danmark. Du kan få vist kørevejledning både i tekst og på kortet. Du kan få vist menuen (hvis restauranten har lagt den ind). Du kan se fotos og anmeldelser og meget andet.
Du har nu også mulighed for at placere Google Adwords annoncer på disse sider. F.eks. kan man se en annonce for en børnebog og pizza på søgesiderne om Pizza-restauranter.
Google Maps er første skridt mod Universal Search (Universel søgning) på dansk. Bare vent. Snart kommer søgning i videoer, billeder, nyheder og produkter. Det kommer til at stille større krav til søgemaskineoptimering af din hjemmeside, hvis du vil være med i toppen.
21 november 2007
Søgemaskineoptimering af din egen hjemmeside version 1.1 er udkommet
Hvis du lige nu sidder og venter på en opdatering af min e-bog om søgemaskineoptimering, så venter du ikke længe. Computeren kører på fuld kraft med at producere e-bogen og udsende dem. Det tager lidt tid, da den nye version får samme personlige kode, som den oprindelige.
Hvis du endnu ikke har investeret i bogen, skal du vide at den bl.a. er opdateret med råd og vejledning indenfor SEO om Google’s Supplerende Indeks, Content Management Systemer, Hosting af hjemmesider, Google PageRank, Betalte links og Cloaking. Og så har jeg efter venlig vejledning fra en læser fået luget et par tastefejl væk.
For eksisterende ejere af e-bogen, vil ændringer og nye afsnit blive vist med rød tekst, så man ikke behøver at læse hele bogen igennem igen for at finde ændringerne.
Hvis du er bekymret for at investere 792 kroner i en e-bog, kan jeg for det første nævne at Martin Thorborgs nyeste koster 1500 kroner. Den har du ikke returret på. Det har du faktisk på ”Søgemaskineoptimering af din egen hjemmeside”. Jeg vil gætte på, at der er tale om det første salg af en e-bog, som overholder den generelle lovgivning om e-handel, som kræver 14 dages fuld returret. Vi giver dig endda 3 dages kredit, så du vil kunne nå at læse bogen, uden nogensinde at have betalt for den – hvis du er hurtig. Der er trods alt 78 sider med gode råd og vejledning om optimering af din hjemmeside. Der er dermed tale om den største og mest omfattende håndbog (hvis du printer den ud) og vejledning i søgemaskineoptimering som findes på dansk.
Endvidere kan du læse brudstykker af bogen her, hvis du vil have et par smagsprøver. Og hvis du beholder den, vil du få gratis opdateringer til og med 31. december 2008.
Et sidste tip om SEO: Hvis du vil vide mere efter at have læst bogen, så tilmeld dig DocTech’s email tjeneste, SEO Tips & Tricks. Her følges der op hvor bogen slipper og disse SEO tips er gratis de første 3 måneder.
Det kan man vel kalde risk free business.
20 november 2007
Web-hotel fusk eller bare dårlig service
Jeg har været ude for et par besynderlige eksempler på dårlig service indenfor hosting af hjemmesider den seneste tid.
Nogle af de deltagere vi har haft på kursus i søgemaskineoptimering har aldrig modtaget nogen statistik over trafik på deres hjemmeside. Nu hvor de har lært hvad trafikstatistik kan anvendes til, har de så henvendt sig til deres web-hotel for at få enten en statistik eller få fat i logfilerne.
Det viser sig at nogle af disse billige web-hoteller påstår at det ikke er muligt at levere logfilerne. Disse logfiler er pinedød nødvendige for at kunne spore f.eks. hvor besøgende kommer fra, hvem de er og hvad de gør på hjemmesiden. Dette er uanset om de besøgende kommer fra de organiske resultater på Google eller via Google Adwords kampagner.
Logfilerne burde tilhøre hjemmesidens ejer og burde kunne udleveres til enhver tid. Vi er gået i gang med at undersøge om det er et generelt fænomen, eller om det blot drejer sig om nogle få brådne kar i branchen. Og da vi ikke selv har talt med disse web-hoteller endnu, vil jeg være så flink ikke at nævne nogle navne endnu.
MEN der skal gives et klart råd her. Hvis du har din hjemmeside liggende på et web-hotel, så sørg for at sikre dig at du kan få logfilerne udleveret eller har mulighed for at downloade dem til enhver tid. Få det på skrift før du starter.
Bemærk at logfilerne er meget vigtige, hvis du vil optimere din hjemmeside, så den kan findes på Google. Man bliver simpelthen nødt til at kunne spore trafik og ændringer i de besøgendes antal og opførsel på din hjemmeside.
Hvis du er usikker på hvad du skal kræve før indgåelse af aftale med et web-hotel, så kontakt mig. Jeg hjælper gerne helt gratis – til en hvis grænse dog. Men råd er gratis.
Jeg vender frygteligt tilbage om dette emne, når det er blevet udforsket dybere.
15 november 2007
Søgemaskine Markedsføring 2 – kursus med fokus på de eksterne medier
Vi har lyttet til vore kursister og udvider kursusplanen med yderligere et kursus i Søgemaskine Markedsføring (SEM). Det første, som vi har holdt 8 gange siden juni, havde fokus på søgemaskineoptimering med speciel fokus på onpage optimering. Altså det som der kan og bør gøres på selve hjemmesiden. Kurset i søgemaskineoptimering (SEO) er igen på programmet fra 22. januar 2008.
Evalueringsskemaerne fra kurset Søgemaskine Markedsføring 1 – altså det med fokus på det som foregår på din hjemmeside, viser at der er et behov for at komme videre ud over stepperne. Og stepperne er brede i søgemaskiners verden. Der er mange muligheder og nogle af dem passer til din virksomhed bedre end andre.
Nu er vi gået i samarbejde med PressWire om kursus nr. 2, som har fokus på eksterne On-line medier til markedsføring, og med speciel fokus på hvordan man bliver synlig på Google og de andre søgemaskiner ved brug af branding via PR og Presse. Det bruger vi ca. en halv dag på.
DocTech har selv haft stor glæde af at bruge PressWire i næsten 2 år. I starten var vi skuffede over resultatet, men det var fordi vi dengang ikke helt havde forstået at effekten for os primært lå i branding på Internettet og ikke i de fysiske medier. Men når først man har forstået hvordan de Internet baserede medier fungerer, får man fuld valuta for pengene ved brug af PressWire’s tjenester.
Kurset vil dog også omhandle Online / Søgemaskine Markedsføring via bl.a. Google Adwords, Blogs og blogging, Linkkataloger (Linkbuilding) og Sociale medier. Og så selvfølgelig et kapitel om Google Universal Search, som kommer til at revolutionere den måde brugerne vil få præsenteret søgeresultater på i meget nær fremtid.
Kurset er tilrettelagt som en naturlig fortsættelse af de kurser vi allerede har udbudt siden juni 2007, men du kan sagtens hoppe ind på 2’eren, hvis du kender til søgemaskineoptimering i forvejen, eller har hovedinteresse i markedsføring via Internettets muligheder for pressedækning, annoncering og blogging.
Hvis du vil lære mere om udnyttelse af Internet og søgemaskiner i markedsføring af din virksomhed og dets produkter og services, så er dette kursus, Søgemaskine Markedsføring 2, muligheden for at få viden og insider viden (som gerne må udnyttes).
Men det er også et kursus for dig, som måske godt ved, at du eller din virksomhed ikke besidder alle ressourcerne selv. Kurset vil give dig større forståelse for, hvad du selv kan gennemføre og hvad der kræver ekstern hjælp. Kort sagt et Gør-det-selv kursus i Søgemaskine Markedsføring for dem der gør det selv selv samt dig der gerne vil kende mulighederne og lære hvordan du vælger leverandør af ydelserne.
Et godt råd: Tag på kursus i Søgemaskine Markedsføring 1 eller 2 i januar eller februar. Nr. 3 er på vej og bliver tilbudt fra marts. Det tredje kursus vil være en naturlig fortsættelse af de to første og er iøvrigt også ønsket af tidligere kursister.
Alle kurser inkluderer den opdaterede e-bog "Søgemaskineoptimering af din egen hjemmeside 2008", samt 3 måneders gratis abonnement på tips om søgemaskineoptimering via e-mail. Kursus 2 inkluderer endvidere PressWire's PR-Håndbog.
En lille konkurrence: Gæt hvad fokus bliver på kursus nr. 3 og vind en kursusdag efter eget valg. Du bestemmer selv hvad der skal være fokus på den dag. Send en e-mail til info@doctech.dk med dit bud på fokus senest d. 31. december. Hvis flere har gættet rigtigt, vil der blive trukket lod blandt de rigtige svar.
12 november 2007
Overflow på mailservere er stadig et problem
Efter de seneste seminarer, som DocTech har afholdt sammen med Orchestra, kan vi drage konklusionen. Mængden af mails og størrelsen af dem stiger stadig eksplosivt. Og løsningen er ikke bare at investere i flere diske. Backup vinduet bliver ved med at øge.
Vi kan også konkludere at mange virksomheder stadig benytter sig af det kendte trick med at sætte en øvre grænse for størrelsen af medarbejdernes mailbox.
Og det er en rasende dårlig løsning.
Den fremtidige værdi af en mail kan altså ikke afgøres indenfor nogle få minutter, hvor man bliver nødt til at rydde op og give plads til en mail, som medarbejderen absolut skal bruge her og nu.
Virksomhedens ledelse bliver nødt til at påtage sig ansvaret for at dokumentation, know how og integritet sikres via en sikker arkivering af e-mails. Vel at mærke i et system, som er indrettet til det. Ikke i en arkivfil på medarbejderens arbejdsstation eller laptop. Det er stadig de færreste som tager backup af disse.
Løsningen er heller ikke at lade medarbejderne arkivere på serverne. Her ligger de bare i hundredvis af kopier og optager plads, hvor der tages backup dag efter dag af de samme filer.
Næh, løsningen hedder stadig Information Lifecycle Management – ILM.
Det lyder for de fleste som et udtryk for noget, som er meget dyrt og besværligt og som kræver at IT-afdelingen bliver nedlagt i måneder.
Men det er faktisk ikke så svært. ILM med fokus på e-mails kan implementeres på ca. en uge. 1 uge. Det er for godt til at være sandt i en IT-chefs eller økonomichefs ører.
Vi er dog så sikre i vores sag, at vi tilbyder implementeringer af sikker e-mail arkivering med EmailXtender, på fast pris og typisk en uges arbejde. Vel at mærke en løsning som er blåstemplet af de amerikanske myndigheder og overholder all krav til kendte regulativer.
Og som vil aflaste servere og IT-administratorer og dermed spare penge. Samt give bedre nattesøvn til Risk Managers, Compliance Officers og Direktører som kunne risikere at være bekymrede over virksomhedens dokumentation.
09 november 2007
Hvorfor skal vi drukne i CMS systemer ?
Der går ikke et kursus hvor jeg ikke bliver præsenteret for et nyt CMS-system, som et lille ukendt softwarehus eller webdesigner har udviklet og som selvfølgelig er verdens 7. vidunder, da det lige netop er smart til at gøre noget som naboens fætters CMS ikke kan.
Danmark er simpelthen befolket af enmandshære af webdesignere, som absolut også skal udvikle deres eget CMS system. Og de er billige både at købe og at drifte. For webdesigneren har også lige en server stående ude i kosteskabet, som ikke er fyldt op endnu. Og der er 24x7 overvågning, da han jo sover lige ved siden af den.
Nå spøg til side og alvor på bordet.
Hvis al den tid med udvikling af eget CMS system blev anvendt til at bygge gode, solide og gennemskuelige løsninger på et af de velkendte Open Source platforme, ville de gøre deres kunder en stor tjeneste. Hvorfor dog udvikle den dybe tallerken fra bunden hver gang?
Brug dog f.eks. TYPO 3 eller Joomla eller et tredje Open Source CMS og brug tiden på at lave gode løsninger i stedet. Kunderne vil blive meget glade. Specielt når de når så langt, at de opdager at der er noget der hedder søgemaskineoptimering. Det er nemlig ufatteligt hvor besværligt det er at rette en hjemmeside til, så den bliver søgemaskinevenlig og synlig på Google, når den underliggende platform er kropumulig at håndtere.
Automatisk og manuel styring af titler, description tags, nøgleord, ankertekster eller URL’er er en by i Kaukasus for mange af disse vidundere, som er solgt i 4,5 eksemplarer.
Det er jo lidt synd for kunderne at vi bliver nødt til at anbefale dem at flytte til en ny platform, og det faktisk er billigere end at reparere på noget, som ikke kan repareres.
Så kære Webdesigner. Gør som en hel del af dine kollegaer – kom på et kursus i søgemaskineoptimering og lær i det mindste hvad et CMS skal kunne håndtere, for at være søgemaskinevenligt og gør det billigere for kunderne at blive fundet på Google. Så kan I måske indse at der allerede er rigeligt med Content Management Systemer på markedet. Brug dem der findes og byg bedre løsninger for jeres kunders og jeres egen bankbogs skyld.
05 november 2007
Hvem prioriterer det offentliges IT-sikkerhed?
Jeg sendte for ca. 1½ år siden en mail til den digitale taskforce, for at spørge hvilken holdning denne havde til sikring af elektroniske dokumenter modtaget og afsendt i form af e-mails til eller fra en offentlig myndighed – f.eks. en kommune.
Umiddelbart efter modtog jeg en venlig mail om at spørgsmålet var sendt til sagsbehandling i KL (Kommunernes Landsforening) og at jeg ville blive kontaktet af en navngivet person. Og at jeg i øvrigt kunne finde svar på mine spørgsmål på KL’s hjemmeside under sektionen om arkiver og arkivering.
Der er ikke sket noget siden. Og der sker ikke noget som helst, når man inviterer navngivne personer i kommunerne til seminar om emnet: Sikker e-mail arkivering.
I al den tid jeg har diskuteret denne type løsninger med kommunale IT-chefer, har svaret været at der ikke er penge til sikring af dokumentation – underforstået borgernes data.
Problemet affærdiges ofte med at kommunerne har deres ESDH-systemer (Elektronisk Sags- og Dokument Håndtering) hvor mails til og fra borgerne bliver opbevaret og kan genfindes.
Jo tak, men hvor findes den mail, som tilfældigvis – ved en menneskelig fejl eller andet – er blevet slettet undervejs til ESDH-systemet. Eller har fået forkerte metadata påført. Eller er blevet slettet med vilje.
En slettet mail som er modtaget og slettet før backup proceduren igangsættes efter arbejdstid er tabt for ever. Også i en kommune eller i en region – ikke kun i private virksomheder.
De kommuner jeg har talt med, affærdiger ikke engang emnet som irrelevant eller min virksomhed som for lille til at tage diskussionen med. Jeg har været til adskillige præsentationer hos kommunale og regionale IT-chefer, som alle kan se at det kan give bedre datasikkerhed, mindre omkostninger til storage og kortere tid til eventuel restore.
Men svaret er hver gang og igennem flere år, at der ikke er penge til IT-sikkerhed lige nu.
Mit firma, DocTech, afholder nu igen gratis seminarer omkring sikring af e-mails af hensyn til dokumentation og aflastning af mailservere. Og har troligt støttet postvæsenet med indbydelser til den offentlige sektor. Men hvem glimrer med sit fravær? Netop de offentlige.
Jeg tillader mig at citere fra publikation med henvisning til cirkulære om elektronisk arkivering hos offentlige myndigheder:
Vi håber, at denne publikation og det udsendte cirkulære vil fremme offentlige institutioners indførelse af elektroniske sagsbehandlings- og arkivsystemer, og på den måde være med til at gøre den offentlige forvaltning mere effektiv.
Frank Jensen, forskningsminister
Jytte Hilden, kulturminister
…
VI. Ikrafttrædelse
§7 Bestemmelserne i dette cirkulære træder i kraft den 1. januar 1996.
Stk. 2. Myndigheder, der før cirkulærets ikrafttrædelse har truffet beslutning om overgang til elektronisk dokumenthåndtering mv., skal inden 4 måneder foretage anmeldelse samt indsende beskrivelse til Statens Arkiver, jf. §2, stk. 2, og §3, stk. 2.
Rigsarkivet, den 23. november 1995
Men måske en ny regering kan ændre på tingene?
03 november 2007
SMX Stockholm giver nye Google tips og tricks
Vel hjemkommet fra Search Marketing EXPO – SMX Stockholm, er hovedet så fuld af ny information om både søgemaskineoptimering og søgemaskine markedsføring, at det lige skal have lov til at bundfælde sig. Det var lidt overvældende meget information på to koncentrerede dage.
Konferencen var delt op i to spor: Søgemaskineoptimering og søgemaskine markesføring - SEO og SEM. Stuart og jeg fulgte et spor hver, så vi har det hele med hjem. Og det vil komme vore kunder, kursister og besøgende til gode i fremtiden.
Vi mødte eksperter fra Google, Yahoo, Microsoft, SEOmoz og mange andre. En dansker var der også. Dennis Mortensen fra Indextools var kommet hele vejen fra Budapest og holdt et godt indlæg om nogle værktøjer, som de udvikler i Ungarn. Check www.indextools.com
I vil sikkert kunne finde blogs som afslører de bedste nyheder indenfor SEO og SEM, men ikke her.
Hvis du vil vide mere om hvad vi lærte på SEO konferencen i Stockholm, bliver du desværre nødt til at tilmelde dig vores e-mail service SEO tips & Tricks. Du får ikke engang et link, men bliver nødt til at lave en Google søgning på denne service, som er gratis de første 3 måneder.
Det skal ikke være for let, vel?
P.S. Du er velkommen til at sende anonyme kommentarer, men de vil ikke blive offentliggjort eller modkommenteret. Hvis du ønsker at levere en anonym kommentar, bliver du nødt til at medsende dit navn og e-mail adresse, så jeg ved hvem du er.
30 oktober 2007
Google, SEO og SEM kræver mere mandskab
DocTech udvider SEO afdelingen med ansættelsen af Stuart Bishop, som skal supplere os på søgemaskineoptimering, men især fokusere på optimering og administration af Google Adwords kampagner for kunder.
Stuart er englænder og har arbejdet med SEO og SEM - Search Engine Marketing - Søgemaskine Markedsføring i flere år. Han har haft stor succes med at give flere webshops bedre eksponering på Google. Både hvad angår synlighed i de naturlige hits, men også bedre Return of Investment på Google annoncering.
Stuart er allerede i gang med optimering og administration af de første kunders Adwords kampagner, både lokalt danske men også nordiske kampagner. Han mener at opgaven bliver lidt lettere i Skandinavien, da kampen om pladserne trods alt er lidt lavere end i England. Hvis man måler rent befolkningsmæssigt, er Danmark mindre end 1/10 af Englands. Til gengæld er Google’s markedsandel større, så det vejer i den modsatte retning.
Sammen med Stuart er jeg nu ved at planlægge kurser i Google Adwords, så vi deler vores viden ud til dem der ønsker at gøre det selv. Eller i det mindste gerne vil vide hvordan det fungerer.
Det at køre Google Adwords kampagner kan umiddelbart synes let og Google gør da også hvad de kan for, at få annoncører til at gøre det selv. Men der er efterhånden blevet så mange knapper at skrue på, så det ikke længere er let for menigmand at køre optimale kampagner. Med optimale kampagner mener jeg annoncering der giver størst mulig Return of Investment. Altså størst muligt salg pr. marketingkrone.
På den anden side er Google Adwords ét af de hurtigst voksende medier, der især på ét felt slår alle andre. Det er her man hurtigst kan få et budskab ud og ikke mindst hurtigst kan aflæse effekten. Den kan aflæses i logfilen allerede efter mindre end en time.
Lige nu er vi begge ved at pakke sammen for at tage på 2 dages SEO og SEM konferencen Search Marketing Expo - SMX i Stockholm. Vi skal jo også lære noget, for at kunne undervise i det og der sker hele tiden noget nyt i SEO-verdenen. Internettet er jo dynamisk, som den hurtige sælger engang belærte mig, da han ikke ville give garanti for at SEO virkede. Det motto vil følge mig hele livet. Tak for det.
26 oktober 2007
SOX compliance som argument med bind for øjnene
Da jeg for snart længe siden - ultimo 2004 i think - deltog jeg i en del seminarer omkring e-mail arkiveringsløsninger, som blev præsenteret som den evige løsning på compliance problematikker.
Jeg har sikkert nævnt det i en tidligere artikel, men nu får du historien igen. Dinosaurer har ret til at gentage sig selv. Jeg har personligt arbejdet med e-mail arkivering i en menneskealder. Vel at mærke en menneskealder i IT-verdenen, som er det omvendte af hundealderen. En menneskealder i IT-verdenen er kun 5 år. Hvis du ikke har fornyet dig indenfor de 5 år, så er du død og borte. I bedste fald reinkarneret som hundehandler.
E-mail arkivering blev indtil primo 2005 markedsført som løsningen på server-forstoppelse, hvilket absolut var og stadig er et godt argument for implementering af en løsning til arkivering.
Men på et tidspunkt fik konsulenterne nogle flere argumenter at spille på. De amerikanske myndigheder havde vedtaget SOX, Sarbanes Oxley regulativet. Så kunne man pludselig høre nye argumenter på seminarerne. I henhold til SOX, Sarbox eller Public Company Accounting Reform and Investor Protection Act of 2002, som den rettelig hedder officielt, skulle man altså pludselig sikre sine e-mails ved hjælp af emailarkivering. Vel at mærke på grund af SOX. Også i Danmark.
Nu er jeg jo nysgerrig af natur, så jeg måtte se dette SOX regulativ og fandt det ved hjælp af Google - selvfølgelig. Downloadede det og læste det. Har du prøvet at læse 66 siders amerikansk lovgivning? Jeg har. Og det var altså svært at finde et sted, som nævnte noget som helst om e-mail arkivering.
Men det man trods alt kunne læse sig til, var at hvis man ikke overholdt Sarbanes-Oxley lovgivningen, kunne man risikere 25 års fængsel. Typisk amerikanerne. Du kan få 25 år hvis du stjæler en sandwich for tredje gang, du kan ende i Guantanamo, hvis du befinder dig det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, og du kan altså risikere 25 år hvis du ikke har arkiveret og sikret dine e-mails.
Jeg kan godt forstå at det føg hen over hovedet på mange deltagere på disse seminarer.
Det som foredragsholderne typisk glemte var at tage bindet fra øjnene. Vi taler altså om danske forhold og man risikerer ikke noget som helst i Danmark for ikke at sikre sine data. Selv persondataloven overtrædes dagligt, uden at nogen som helst bliver tiltalt. Det er aldrig sket.
MEN på den anden side. Det som man kan uddrage af Sarbanes Oxley regulativet er, at en e-mail ER og SKAL betragtes som et forretningsdokument. Det skal behandles som et fortroligt dokument på lige fod med trykte aftaler, ordrer og klausuler. Forretningsdokumenter på papir bliver sikret og arkiveret i alle virksomheder. Og man ville ALDRIG tillade at en enkeltperson havde vigtige aftaler liggende i skrivebordsskuffen og kalde det arkivet.
Hvis en e-mail betragtes som et forretningsdokument, hvorfor lader man så medarbejdere selv stå for arkivering af e-mails? For det er jo netop hvad der sker mange steder. Medarbejdere bliver pålagt selv at finde ud af hvilke e-mails der er vigtige nok til at gemme (i deres skrivebordsskuffe eller lokalt på deres arbejdsstation) og hvilke der decideret kan slettes. Ofte med undskyldning i, at mailserverens kapacitet er ved at nå grænsen, så medarbejderen skal reducere indholdet af mailboksen.
Hvad gør en travl salgskonsulent. Han arkiverer og sletter hvad han selv anser for vigtigt og uvigtigt. Og bruger tid på det. Værdifuld tid for konsulenten og virksomheden. Med bind for øjnene. Det er da muligt at en mail bliver vigtig engang, men det bliver efter min tid.
Ingen kritik til salgskonsulenten - helt ærligt.
Men absolut kritik til virksomheden, som ikke sørger for at sikre sine forretningsdokumenter af hensyn til SOX, EuroSox, compliance, Corporate Governance, eftermælet, god forretningsskik, regulativer, lovgivning, MiFid, 3. hvidvask direktiv samt de økonomiske argumenter.
Hvis du vil have flere argumenter, så deltag i DocTech’s seminar: Sikker e-mail arkivering. Til forskel fra usikker arkivering, er det helt gratis.
På gensyn d. 5. eller 7. november.
21 oktober 2007
Hvad bilder Google sig ind?
Nu kan man læse at Google har en omsætning, der ligger højere end Danmarks bruttonationalprodukt. Man kan læse at er er foretaget 37 milliarder søgninger på Google i august. De er SÅ store at det er ufatteligt på alle måder bortset fra antallet af ansatte.
Personligt har jeg for et par måneder siden investeret lidt af min kapitalpension i Google. Jeg er altså medejer af mastodonten. Selv om det ikke kan måles i hverken procenter eller promiller.
Min virksomhed, DocTech, betaler for Google Adwords.
Vi tilbyder kurser i hvordan man bliver synlig på Google og tilbyder at hjælpe med administration af Google Adwords kampagner.
Jeg har skrevet en e-bog om SEO, som jo i princippet er det samme som optimering til Google.
Vi udgiver SEO Tips & Tricks, som jo også i princippet er Google Tips og Tricks.
Alligevel kan man ikke komme i kontakt med Google på anden måde end via anonymiserede e-mails.
Som annoncør får man en e-mail med teksten:
”Kære annoncør”
”Når du har spørgsmål, vil vi gerne hjælpe dig. Fortæl os med nogle få klik, om vi gjorde det. Vi vil lytte og lære.”
”Og som altid, tak fordi du annoncerer hos os.”
”Google Adwords-teamet”
Hvad bilder de sig ind?
Fortæl os med nogle klik… og vi vil lytte og lære. Jo tak, men jeg vil tale med en person vil jeg. Jeg vil ikke klikke. Og hvordan lytter man når man ikke vil tale med nogen.
Jeg fik en anden mail, som svar på nogle spørgsmål vedrørende administration af Google Adwords kampagner. Her var der trods alt et navn på. Men kun et fornavn - Lars. Og ingen personlig e-mail adresse eller telefonnummer. Kun mailadresse til Adwords-teamet.
Kære MSN, Yahoo og alle andre konkurrenter til Google. Se så at komme op i omdrejninger og giv Google noget konkurrence og giv kunderne en bedre service.
Selv CIA er mere åben end Google. På deres hjemmeside findes både telefonnumre og navne.
Med henvisning til tidligere artikel her på bloggen om Google er Gud eller ej. Det ser ud som om de selv tror de er Guder.
Anyway. Jeg kan kun anbefale at købe aktier i Google. Det varer ikke længe før de køber Danmark og omkringliggende øer alligevel. Så hvis du vil bevare dine værdier, bliver du nødt til at købe aktier i selskabet.
Thor Pedersen kom for skade at prale af at Danmark snart kunne købe hele verden. Næh du. Det bliver Google der sluger det hele. Og du kan ikke engang ringe og klage til nogen.
26 september 2007
Søgemaskineoptimering er et kursus værd
Overskriften er kraftigt optimeret til søgemaskinerne, da denne artikel egentlig skal fortælle om min egen oplevelse af et kursus, som den der underviser. Men det er jo hele formålet med optimering - ikke?
Formålet med dagens artikel er i bund og grund at takke deltagerne på de kurser, hvor jeg personligt har stået for undervisningen.
Det jeg vil takke både dagens og tidligere kursister for, er det engagement, som jeg føler at have oplevet på de SEO kurser, som jeg har stået i spidsen for siden juni (2007 må jeg hellere nævne, hvis denne artikel skulle leve længere).
Det er rasende inspirerende at høre så mange forskellige oplevelser med SEO-eksperters jagt på nye kunder. Stadige forsøg på at sælge black-hat teknikker ind uden at fortælle om risikoen. Forsøg på at sælge konsulentydelser, uden at fortælle hele historien om HVAD man har tænkt sig at gøre på hjemmesiden.
Cloaking som holdes under radaren, er et velkendt fænomen indenfor søgemaskineoptimering. Men kunderne bliver altså stadig ikke informeret ordentligt om formål, midler og risiko. Hvis du ikke ved hvad Cloaking er, kan du føre mere information ved at læse DocTech’s e-bog: ”Søgemaskineoptimering af din egen hjemmeside”.
Det er da fint nok, at visse SEO-konsulenter giver garanti i form af oprettelse af en ny side, hvis den opdages og blacklistes af Google. Men kun hvis de er informeret ordentligt om hvad cloaking indebærer i forvejen.
Jeg har lagt øre til masser af historier om lemfældig omgang med kursisters hjemmesider og/eller Google Adwords kampagner, som enten ingen effekt har haft, har kostet rigtigt mange penge i forhold til udbytttet (= dårlig Return of Investment) eller i værste fald har skadet kundens placeringer på Google.
Jeg vil på det kraftigste opfordre branchen til at indføre etiske retningslinier for SEO. Jeg har omtalt det før i forskellige sammenhænge og idéen bliver kun bedre funderet jo flere SEOkurser, jeg afholder. Det kunne være en idé at tage op for FDIH Foreningen for Distance- og Internethandel) eller en anden brancheorganisation.
De etiske retningslinier kunne i bedste fald omfatte et minimum af standardbetingelser, som aftaler mellem en SEO-konsulent / SEO-firma og kunden skulle indeholde.
Konsulentarbejde indenfor SEO / søgemaskineoptimering og SEM / Søgemaskine Markedsføring risikerer at blive en befolket jungle af useriøse guldgravere, som ødelægger branchens troværdighed.
I princippet mener jeg stadig at alle midler til markedsføring skal være tilladte, så længe de ikke overtræder danske eller andre landes love. Søgemaskinernes interne regler er ikke nødvendigvis love og overtrædelse er ikke nødvendigvis kriminelle. Så de etiske retningslinier behøver nødvendigvis ikke at tilsige noget om overholdelse af søgemaskinernes interne regler. De skal bare gøre det transparent for kunden, hvad det er der loves, ydes og leveres.
Det skal lige bemærkes, at DocTech IKKE tilbyder konsulentydelser IKKE tilbyder konsulentydelser der involverer blackhat-teknikker, men at jeg personligt heller ikke vil ”blackliste” eller nedvurderer konsulenter som gør det. Bare de informerer deres kunder om, hvad de gør.
Endnu engang tak til jer kursister, som har givet eksempler fra det virkelige liv og, som har inspireret mig til denne artikel.
Hvis du er blevet inspireret af denne artikel, og ønsker at deltage på et kursus i søgemaskineoptimering, er du hjertelig velkommen.
God vind med jeres søgemaskineoptimering.
24 september 2007
Commodore 64 og Anders Hejlsberg ønskes tillykke
Jeg sad lige og læste ComputerWorlds hyldest til Commodore 64 computeren i forbindelse med dens 25 års jubilæum.
En læsers kommentar, ”Jeg er stadig imponeret over, hvor meget man kunne få ud af de 40Kb ledig hukommelse”, fik tankerne til at flyve tilbage.
ComputerWorlds overskrift på artiklen: ”Den digitale olding lever i bedste velgående” tager jeg til mig som mit personlige slogan i fremtiden. Det passer vel meget godt med min profil, hvor jeg benævner mig selv som en dinosaur i IT-branchen.
Jeg var med til at starte et af Danmarks første computerfirmaer tilbage i 1978 sammen med 6 medstuderende på DTU (dengang DTH - Danmarks Tekniske Højskole). Vi forsøgte at få agenturet på Commodore 64’s forfader, Commodore PET, hvilket vi heldigvis ikke fik. Senere forhandlede vi dog 64’eren fra Danmarks første deciderede computerbutik, PolyData MicroCenter på Åboulevarden i København.
Jeg skriver ”heldigvis IKKE fik”, fordi vi i stedet fik agenturet på en ”rigtig” computer, faktisk den første som man kunne tillade sig at kalde en PC. Den hed PolyMorphic Systems og anvendte allerede i 1981 et operativsystem, som var mere avanceret end det DOS operativsystem, som Microsoft senere kom med. Allerede i 1983 kunne vi faktisk koble 3 computere sammen og dele data.
Men det var jo noget helt andet, som jeg havde på hjerte. Trigget af omtalen af de 40Kb hukommelse, fik mig til at tænke på de allerførste computere, som solgte i rimeligt antal. De havde altså typisk ikke mere end 16 Kb RAM og en ROM med programmeringssprog og operativsystem på 8 eller 16 Kb.
Den første som vi solgte fra PolyData MicroCenter til computernørder, kunne endda fås som byggesæt og hed NASCOM 1. Den var født med programmeringssproget BASIC i en ROM på 8 Kb. Den blev efterfulgt af NASCOM 2, som kunne udvides op til 32 Kb RAM og en ROM på 16 Kb.
Det var i en periode, hvor jeg forsøgte at få studiet til ingeniør på skinner igen og flyttede fra DTU til Ingeniørakademiet. Her mødte jeg imidlertid en supernørd ved navn Anders Hejlsberg. Ud over computere havde vi en fælles interesse for kortspil, hvilket var indledningen til et langt samarbejde.
Anders Hejlsberg kunne programmere og havde en idé om at han ville udvikle en moderne udgave af ALGOLW, som var sproget vi lærte på DTH dengang. Jeg fik ham imidlertid overtalt til at udvikle en Pascal compiler i stedet. Og på kort tid kunne han præsentere verdens første, som kunne klemmes ned i 16 Kb ROM og sættes i NASCOM 2 computeren i stedet for BASIC.
Det var verdens mindste og verdens hurtigste programmeringssprog og blev markedsført under navnet Blue Label Pascal. Navnet havde jeg faktisk glemt, men da jeg frekventerede Wikipedia, kunne jeg læse hele historien. Blue Label Pascal blev nemlig ad omveje (Compas Pascal og PolyPascal) til Turbo Pascal, som blev verdens mest udbredte programmeringssprog i midtfirserne. Jeg har stadig den japanske manual stående i reolen. Turbo Pascal blev distribueret af Borland International, som også blev startet af danskere.
Borland købte rettighederne til Turbo Pascal af det danske selskab i 1987 og Anders Hejlsberg fulgte med til Californien. Det blev senere til Borlands Delphi udviklingsmiljø under Anders’ ledelse.
Engang i 90’erne blev Anders headhuntet til Microsoft, hvor han i mange år har stået i spidsen for C# udviklingen. Og for nylig kunne man så læse at Bill Gates har planlagt sin tilbagetrækning. Han afløses af en gruppe på hele 20 IT-guruer, som skal videreføre selskabet. Blandt de 20 finder vi såmænd Anders Hejlsberg.
Tillykke Anders